Šport
1009 ogledov

Armstrong: Imel sem nož, oni pištole

Sport 15.01.13, Lance Armstrong, kolesar, foto: EPA EPA
Lance Armstrong je še vedno prepričan, da je ravnal pravilno.

Šest let je minilo odkar so Lancu Armstrongu po odkritju, da je uporabljal nedovoljena poživila, odvzeli sedem zmag, ki jih je osvojil na dirki po Franciji. V pogovoru za ameriški NBCSN je kolesar iz Teksasa zdaj izjavil, da se je marikaj naučil iz svojih napak, a da ničesar ne bi spreminjal.

"Ne bi spremenil svojega obnašanja. Pravzaprav bi, a to bi bilo za veliko daljši odgovor. Prvenstveno, ne bi spreminjal lekcij, ki sem jih dobil in se z njih marsikaj naučil. Do teh lekcij ne bi prišlo, če se ne bi tako vedel. Ne bi bil pod drobnogledom in preiskavo, če bi spremenil svoje obnašanje. Če bi samo uporabljal doping in bil tiho, se to ne bi zgodilo. Nič. Bil sem lahka tarča," je dejal 'kavboj'.

"Naredili smo vse, kar je bilo potrebno, da bi zmagali. Ni bilo legalno, a ničesar ne bi spreminjal, tudi ne izgubo gore denarja in spremembo iz junaka v zločinca," je dodal Armstrong.

kolesarstvo giro d'italia Doping Šport Mednarodna kolesarska zveza preiskuje še enega Slovenca

Po njegovem mnenju je bila uporaba nedovoljenih poživil nujna, če je želel uspeti v boju s profesionalci v Evropi: "Vedel sem, da bo to borba z noži in ne le z rokami. Imel sem nož, a pojavljale so se osebe s pištolami. Lahko bi se le vrnil domov, ne da bi vedel, kaj naj počnem zdaj, ali pa se odpravil v trgovino z orožjem. Odšel sem v trgovino, nisem se želel vrniti," je dejal 47-letni Američan, ki je Touru sicer zmagoval v letih 1998-2005.

"Ne želim iskati opravičila v tem, da ne bi zmagoval brez dopinga, ali v tem, da so ga uporabljali prav vsi. To je čista resnica, ampak sam sem sprejel odločitev o tem, kaj bom počel. Nisem se želel vrniti domov," je sklenil Armstrong.

Komentarjev 1
  • selmanovicelvedina 22:25 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861