Šport
6465 ogledov

Zaradi snega ogrožena kraljevska etapa Gira

prelaz Gavia Reševalni pas/Twitter
Vremenske razmere krojijo urnik italijanske pentlje.

Prireditelji kolesarske dirke po Italiji in lokalne oblasti se borijo s snegom, ki povzroča težave na prelazu Gavia, kamor bi morali kolesarji zaviti v 16., kraljevski etapi. Omenjeni prelaz povzroča sive lase organizatorjem že več tednov, a Italijani verjamejo, da bodo ceste pravočasno sčistili.

Primož Roglič Video Šport Primož cvetje po zmagah podarja le eni osebi

Torkova etapa bi morala biti kraljevska za letošnjo rožnato pentljo. Gavia bi moral biti prvi vzpon dneva, temu sledi še prelaz Mortirolo.

Danes je Gavia prekrit s snegom, na nekaterih mestih ga je več kot štiri metre, poroča kolesarski portal cyclingnews. Župan Ponta di Legna, kjer bo cilj etape, Ennio Donati, verjame, da bodo v enem tednu očistili sneg, a opozarja, da ji bo pri tem moralo pomagati tudi vreme, sicer bodo težko delali. A je napoved vse prej kot dobra.

Primož Roglič Dirka po Italiji Šport Ste se že vprašali, koliko zasluži Roglič? Številke šokirajo!

"Na vso moč bomo delali, da očistimo sneg. Že zdaj trdo delamo. Če se bo vreme izboljšalo, smo prepričani, da bomo uspeli. A na vreme ne moremo vplivati. Če bo na dan etape zjutraj slabo vreme, lahko direktor odpove vzpon. Leta 2013 so celo odpovedali etapo. Upamo, da se nam letos nasmehne sonce. Na vse ostalo smo pripravljeni," pravi Donati.

Leta 2013 so prireditelji zaradi snega morali odpovedati etapo, ki bi morala čez več kot 2600 metrov visok prelaz.

Vzpon na Gavio je bil skrb direktorja Gira Maura Vegnija že dlje časa. Vegni pravi, da ima načrt B, a ga ni želel razkriti. Povedal je le, da vzpona čez Mortirolo odpadeta. V pogovoru za Gazzetto dello Sport je v ponedeljek povedal, da je prehitro sprejemati odločitev o kraljevski etapi, s sodelavci pa skrbno spremlja dogodke. Verjame, da bodo etapo speljali čez Gavio.

"Prehitro je za govoriti. Provinci Brescie in Sondorie delajo dneve in noči, na obeh straneh prelaza. Upamo, da se vreme izboljša," je dejal Vegni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice