Šport
13249 ogledov

Nibali o Rogliču: "Ne, to ne drži."

vincenzo nibali Epa
Slovenec si je z zmago na drugem kronometru dirke po Italiji pridobil lepo prednost pred največjimi konkurenti za končno zmago.

Primož Roglič je v nedeljo prikazal še eno vrhunsko predstavo na letošnjem Giru in tudi na drugem od treh voženj na čas pometel s konkurenco. S tem se je povzpel na drugo mesto skupne razvrstitve, kjer ima zdaj minuto in 50 sekund zaostanka za nosilcem rožnate majice Valeriem Contijem.

Primož Roglič Skupno 2. Šport Roglič dobil etapo in bitko s tekmeci, velik poraz Yatesa

Roglič je v drugem kronometru, ki se je končal v San Marinu, ponovno upravičil vlogo favorita. Kako dominanten je v vožnji na čas, je dokazal že prvi dan dirke, ko je zmagal na kronometru v Veroni. 

Primož Roglič Giro Šport Roglič prvi s tem dosežkom po 19 letih

29-letni Zagorjan ima po devetih etapah lepo prednost pred največjimi tekmeci v boju za končno lovoriko. Vincenzo Nibali je v skupni razvrstitvi na 11. mestu, za Rogličem pa zaostaja minuto in 44 sekund.

Sledijo mu Bob Jungels (14. mesto/+2:18), Rafal Majka (18. mesto/+2:53), Richard Carapaz (20. mesto/+3:16) in Ilnur Zakarin (22. mesto/+3:32), v sila neugodnem položaju pa se je znašel Simon Yates (24. mesto/+3:46), ki je v drugem kronometru izgubil več kot tri minute v primerjavi z Rogličem in več kot dve v primerjavi z Nibalijem.

Britanec se je sicer pred začetkom Gira oklical za favorita, česar pa doslej ni upravičil s pedali.

Primož Roglič Roglič: Šport "Cilj je imeti rožnato majico v Veroni"

Rogličev glavni tekmec je za zdaj Nibali (Bahrain-Merida), ki za Slovencem zaostaja slabi dve minuti. "Zelo dober podatek je ta, da sem pridobil čas v primerjavi z Yatesom," je bil v nedeljo zadovoljen Italijan, še bolj pa ga je razveselilo, ker je na četrtem mestu ostal relativno blizu zmagovalcu. "Roglič je specialist, tako da je minuta zaostanka povsem v redu."

Primož Roglič je zabeležil 31. zmago med profesionalci, 19. na svetovni ravni, deveto v kronometru in osmo v sezoni.

"Kronometer je bil zelo težak, saj je na začetku močno deževalo, res pa je, da so ostali tekmovali v enakih pogojih. Nisem veliko tvegal, ampak se se trudil voziti konstantno. Na vzponu sem nekoliko pritisnil," je pojasnil.

Pred kolesarji so v nadaljevanju Gira še vse gorske etape, v katerih bodo premagali več kot 1000 metrov nadmorske višine. Na vprašanje, ali bosta o končnem zmagovalcu odločala on in Roglič, je Nibali odvrnil: "Ne, to ne drži. Prezgodaj je, da bi govorili o tem. Veliko je še drugih kolesarjev. Giro je dolg in pred nami so pomembne etape. Še vedno računam na Lando, Yatesa in Lopeza. Kolesarji, ki so nekaj več izgubili, bodo morali zdaj napasti, da bo dirka postala bolj zanimiva."

vincenzo nibali | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.