Šport
5633 ogledov

Velik udarec za Primoža Rogliča

Primož Roglič
Ekipa našega Primoža Rogliča, Jumbo Visma, je tekom sedme etape Dirke po Italiji izgubila Laurensa De Plusa.

Primož Roglič je brez večjih težav prestal sedmo etapo dirke po italijanski pentlji, saj jo je končal na 20. mestu, z enakim časom kot skupina favoritov za skupni seštevek.

Primož Roglič Giro Šport Primož Roglič izgubil še eno mesto

A vseeno si etape ne bo zapomnil po dobrem, saj je izgubil pomembnega sotekmovalca ter enega svojih glavnih pomočnikov v bližajočih se gorah, Laurensa De Plusa.

Laurens De Plus | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedma etapa se je namreč začela zelo eksplozivno, saj so si napadi kar sledili, glavnina pa je nevtralizirala vse zgodnje poizkuse bega. Tekom prve ure so tako kolesarji prevozili celo več kot 50 km. Tega hudega tempa pa preprosto ni zdržal mladi Belgijec, ki se je zadnjih nekaj dni mučil z boleznijo.

"Dejstvo, da je moral Laurens zapustiti dirko, je velika škoda. Zadnjih nekaj dni se ni počutil dobro, toda dan za dnem se je njegovo stanje izboljševalo. Seveda mu ni pomagalo razplet današnje dirke. Upali smo, da bo zdržal do dneva počitka, ki je v ponedeljek, toda na žalost se ni izšlo," je De Plusovo slovo pokomentiral Addy Engels, športni direktor ekipe Jumbo Visma.

Za mladega Belgijca je sicer bil Giro glavni cilj sezone, saj naj bi bil eden izmed glavnih adutov pri borbi našega Rogliča za skupno zmago.

Laurens De Plus | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je veliko razočaranje. Resnično sem letos garal za to dirko ter žrtvoval vse za njo. Toda moje telo mi ni dovolilo nadaljevati. To zelo boli. Vse se je začelo po uvodnem kronometru. Resnično sem trpel v zadnjih dneh. Upal sem, da mi bo uspelo "preživeti" do prostega dne, toda na žalost mi ni bilo usojeno. Resnično škoda," pa je za spletno stran svoje ekipe izjavil De Plus.

Valerio Conti Rožnata majica Šport Vodilni na Giru: Vedel sem, kaj namerava Roglič, vsi smo vedeli "Kakšen tip" Šport Legenda: Tako se je Rogla po padcu šalil z ekipo, ki mu je pomagala
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice