Šport
1380 ogledov

Roglič: To je žalostno za slovensko kolesarstvo

Primož Roglič
Primož Roglič, vodilni v skupnem seštevku kolesarske dirke po Italiji, se je odzval tudi na črn madež, ki je udaril po njegovem športu v sredo.

Primož Roglič je dejal, da je podatek, da sta njegova rojaka Kristijan Koren in Borut Božič med dopinškimi osumljenci, žalosten za slovensko kolesarstvo.

V pogovoru za kolesarski portal Cyclingnews je Roglič dejal, da je razkritje dopiškega suma oziroma tega, da sta Božič in Koren domnevno vpletena v dopinško afero Aderlass, zanj pomenilo slabo novico.

"Zame je to zelo težko. Žalostno je, ker imamo zdaj res veliko dobrih kolesarjev. Zanesljivo je to slabo za slovensko kolesarstvo," je o tej neprijetni plati kolesarskega športa dejal Roglič.

Alessandro Petacchi je z drugo zaporedno zmago oblekel rožnato majico vodilnega. Legenda Šport Zaradi afere, v katero sta vpletena tudi Slovenca, ob službo giro d'italia Takojšnji suspenz Šport Dopinški škandal pretresel Giro, konec za Slovenca

Osumljenci, ki jih je v sredo razkrila krovna zveza Uci, so Slovenca Koren in Božič, zdaj že upokojeni Italijan Alessandro Petacchi in Hrvat Kristijan Đurasek. Vpleteni naj bi bili v afero Aderlass, ki je izbruhnila letos med svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju v Avstriji. Tako Korena, ki je nastopal na letošnjem Giru, kot Božiča, ki je bil v vlogi direktorja ekipe Bahrain Merida, je njuno moštvo po novici o sumu dopinškega prekrška suspendiralo.

Po koncu sredine etape je sicer precej pozornosti veljalo tudi odločitvi vodstva tekmovanja, da skrajšajo etapo oziroma da so po prvem prečkanju ciljne črte devet kilometrov pred koncem nevtralizirali čas za skupni seštevek, kar je pomenilo, da so v zadnjih kilometrih na vso moč poganjali le tisti, ki so se nameravali boriti v sprintu. Odločitev o tem so sprejeli tudi po pogovoru z njim kot nosilcem rožnate majice.

"Mislim, da je bila odločitev prava. Vsi želimo ostati celi in varnost je najpomembnejša. Že dan prej smo videli, kaj se lahko zgodi, ko se je Tom Dumoulin poškodoval. Zlahka veliko izgubiš," je menil Roglič.

Primož Roglič Giro Šport Roglič mirno odnehal devet km pred ciljem Primož Roglič "Če kdo, potem on" Šport Roglič prvi, ki mu je v 16 letih to uspelo
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.