Šport
745 ogledov

Veliki Rogličev tekmec že obupal

Tom Dumoulin
Zmagovalec Gira izpred dveh let po grdem padcu že vrgel puško v koruzo.

Eden glavnih osmoljencev letošnjega Gira je v prvih etapah Nizozemec Tom Dumoulin, ki se je sedem kilometrov pred ciljem zapletel v padec na današnji etapi. Nabral si je več kot štiri minute zaostanka, zato je že obupal v lovu na skupno zmago. Rožnato majico ima že od začetka Slovenec Primož Roglič.

Med žrtvami padca, ki je zredčil vrste glavnine pred zadnjimi kilometri, jo je najbolj skupil prav Dumoulin. Zmagovalec Gira 2017 in lani drugi je imel po prihodu na cilj, ko je z bolečinami in krvavim kolenom zaostal več kot štiri minute, zvečer sporočil, da ne računa več na skupno zmago.

"Skupna zmaga zame ni več možna. Na srečo je pregled pokazal, da ni nič zlomljenega, je pa koleno precej otečeno," je dejal Nizozemec, ki ima na 56. mestu seštevka zdaj štiri minute in pol zaostanka za Rogličem. "V zadnjih kilometrih nisem mogel kolesariti na vso moč. Bom videl, kako bo jutri, ne morem pa se več boriti za skupno zmago," je še dodal član ekipe Sunweb.

Primož Roglič Giro Šport Roglič po skupinskem padcu povečal prednost

Tudi direktor ekipe Michiel Elijzen je priznal, da so se se sprijaznili z usodo: "Kaže, da smo izpadli iz boja za skupno zmago. Težko je, sem smo prišli po zmago, a je težko narediti karkoli, če po štirih etapah zaostajaš štiri minute."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice