Šport
864 ogledov

Roglič ostaja v rožnatem, diskvalifikacija zmagovalca, padec konkurentov

Primož Roglič
Elia Viviani (Deceuninck Quick Step) je nekaj minut veljal za zmagovalca tretje etape Dirke po Italiji, a je ta na koncu pripadla Fernandu Gavirii (UAE Team Emirates). Rožnato majico je brez kakršnihkoli težav zadržal naš Primož Roglič.

Tretja etapa letošnje dirke po italijanski pentlji je postregla s precej nerazburljivo 220 km dolgo dirko od Vincija do Orbetella ter dosti bolj zanimivim dogajanjem po prihodu v cilj.

Etapa, katero je začinil zgolj množičen padec približno 5 km pred ciljem, je najprej zaznamoval samostojen ubežnik, Sho Hatsuyama, ki si je privozil prednost 7 minut pred glavnino, a je bil 75 km pred ciljem ujet.

Glavnina je tako do samega zaključka ostala skupaj, nato pa je prišlo do množičnega padca, v katerem so največ izgubili James Knox, Richard Carapaz in Tao Geoghegan Hart, ki so ciljali na visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

Elia Viviani | Avtor: Profimedia Profimedia

O današnjem zmagovalcu je tako odločil zaključni sprint, v katerem se je za najmočnejšega izkazal italijanski prvak Elia Viviani, ki je ugnal Kolumbijca Fernanda Gavirio in Francoza Arnauda Demara (FDJ). Nedeljski zmagovalec Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) je končal na četrtem mestu.

A slavje v belgijski ekipi ni trajalo prav dolgo, saj je bil Viviani zaradi nevarnega manevra v sprintu diskvalificiran. Po mnenju sodnikov je nevarno zaprl pot rojaku Matteu Moschettiju.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič pa bo v rožnati majici vodilnega na dirki po Italiji dirkal vsaj še eno etapo. 29-letni slovenski zvezdnik Jumbo-Visme je danes namreč prišel do cilja varno na 48. mestu s časom glavnine.

Danes je bil prvi Slovenec na cilju Jan Polanc (UAE Team Emirates), bil je 23., Kristijan Koren (Bahrain-Merida) je končal na 26. mestu, oba v času zmagovalca. Tri minute in 14 sekund je izgubil Grega Bole (Bahrain-Merida), končal je na 155. mestu.

Po treh dneh dirkanja ima Roglič v skupnem seštevku 19 sekund prednosti pred Britancem Simonom Yatesom na drugem in 23 sekund pred Italijanom Vincenzom Nibalijem na tretjem mestu. Koren je napredoval za osem mest in je 26., Polanc je pridobil devet mest in je 27. Bole je 125.

PrimožRoglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Z le enim kolesarjem v begu je bila etapa res dolga. Sem pa zato še bolj užival v rožnati majici. V resnici se nisem bal vetra s strani, ker smo nizozemska ekipa in se v vetru znajdemo. Ekipa je opravilo dobro delo, postavila me je v dober položaj. Hvala jim," je na cilju dejal Roglič.

Torkova razgibana etapa se bo začela v Orbetellu, končala pa po 235 kilometrih v Frascatiju. Zaključek bo rahlo navkreber, priložnost bodo iskali vzdržljivi sprinterji ter ubežniki.

O četrtem dnevu je Roglič dejal: "Moram še pogledati etapo. Grem dan za dnem in bomo videli, kako bo šlo."

simon yates Obrnil ploščo Šport Zvezdnik opletal z jezikom, Roglič ga je postavil na realna tla
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice