Šport
265 ogledov

Roglič že prvi dan napada roza majico

primož roglič Epa
Danes se bo v Bologni začela prva tritedenska kolesarska dirka v sezoni, dirka po Italiji.

Med glavnimi favoriti za skupno zmago je slovenski kolesarski as Primož Roglič, ki bi po pričakovanjih moral biti v ospredju na uvodnem kronometru.

primož roglič Giro Šport "Primož Roglič je vsaj zame prvi favorit"

Sloviti Giro bo za ljubitelje slovenskega športa zagotovo nadvse zanimiv, saj bo na njem v vlogi kapetana mesta povsem pri vrhu napadal Roglič, ki v sezoni 2019 blesti.

Prva od 21 etap bo osemkilometrska vožnja na čas po precej razgibani trasi, ki bi Rogliču morala ustrezati. Tako bi skupno vodstvo lahko prevzel kar takoj.

Vincenzo Nibali Giro d'Italia Šport Rogličevemu velikemu tekmecu bosta pomagala dva Slovenca

Odločilen bo sicer zadnji teden, ko se bo karavana preselila v gore. Za najvišja mesta naj bi se tam borili Roglič, Nizozemec Tom Dumoulin, Britanec Simon Yates, Italijan Vincenzo Nibali, Kolumbijec Miguel Angel Lopez ...

Roglič bo imel na italijanskih cestah ekipo, ki bo osredotočena zgolj nanj. Lani je s četrtim mestom na dirki po Franciji potrdil svoj talent za večtedenske dirke, prvič v karieri pa bo imel priložnost, da dirka zgolj na svoj rezultat.

S svojimi računi na Giro odhaja še en Slovenec. Jan Polanc, kolesar UAE Emirates, ima med profesionalci tri etapne zmage, od tega dve na Giru.

Na dirki pa bosta nastopila še dva Slovenca, Grega Bole in Kristijan Koren, in sicer v vlogi pomagača Nibaliju v ekipi Bahrain-Merida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.