Šport
1628 ogledov

Roglič še enkrat deklasiral tekmece

Primož Roglič z novo skupno zmago.

Najboljši slovenski kolesar je na dirki po Romandiji nastopil na svoji tretji večetapni preizkušnji v tem letu, še naprej pa ostaja stoodstoten, saj je skupnima zmagama v Združenih arabskih emiratih in na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja dodal še uspeh na švicarskih cestah.

Primož Roglič je na dirki po Romandiji rumeno majico nosil od prve prave etape, ko je slekel rojaka Jana Tratnika, ki ga je za las premagal na prologu, svojo drugo skupno zmago na tej dirki pa je potrdil s prepričljivo vožnjo na 16,9-kilometrskem kronometru v Ženevi. Devetindvajsetletni slovenski kolesar je Romandijo tako končal kar s tremi etapnimi zmagami, enim drugim in enim tretjim mestom ter skupno zmago v skupnem seštevku in z zeleno majico najboljšega po točkah. primož roglič Globok poklon Šport Tekmec: "Proti temu Rogliču je nemogoče zmagati."

Drugi je bil tokrat evropski prvak in svetovni rekorder v vožnji na eno uro Belgijec Victor Campenaerts, ki je zaostal 13 sekund. Še dve sekundi več je zaostal Italijan Filippo Ganna. Zmagovalec uvodnega prologa Tratnik (Bahrain-Merida) je bil 13. z zaostankom 48 sekund. Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) je bil 29., zaostal je 1:08 minute, v skupnem seštevku pa je končal kot deveti. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je bil v zadnji etapi 108., njegov zaostanek za rojakom je znašal 2:52 minute. Skupno je bil Tratnik 88., Pibernik pa 91.

V skupnem seštevku je 29-letni Slovenec za 49 sekund prehitel Portugalca Ruija Costo, na tretje mesto se je z desetim mestom v kronometru zavihtel lanski zmagovalec dirke po Franciji, Valižan Geraint Thomas, ki je zaostal 1:12 minute.

Roglič je prikolesaril do svoje devete skupne zmage na etapnih dirkah, pete na ravni svetovne serije. Prvo in drugo je vpisal lani na dirkah po Baskiji in Romandiji. Ob tem je bil kot član nizozemske ekipe še najboljši na dirki po Sloveniji in po Algarveju, še kot kolesar Adrie Mobila pa prav tako po Sloveniji in Azerbajdžanu.

Po videnem na tokratni dirki po Romandiji so ga stavnice že postavile na prvo mesto med favoriti za zmago na Giru, ki se prične konec naslednjega tedna. Že v soboto bo imel priložnost za novo zmago, saj se rožnata dirka začne s kronometrom v Bologni.

"Zdaj sem pripravljen na Giro. Zadovoljen sem z razpletom celotnega tedna. Rad se vračam sem," je bil zadovoljen Roglič. "Za mano je lep dan, lepa zmaga. Vse stvari smo z ekipo naredili prav. Zdaj grem za dva dni domov in potem na Giro," je še kratko dejal Zasavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice