Šport
369 ogledov

Drugačna trasa za Rogliča in tekmece

Primož Roglič Epa
Organizatorji prisiljeni v spremembo.

Danes je bila za dirko po Romandiji, kjer vodi slovenski kolesar Primož Roglič, predvidena četrta kraljeva etapa, ki pa so jo organizatorji zaradi slabe vremenske napovedi skrajšali, tako da se bodo kolesarji na pot iz Lucensa podali šele ob 14.35 uri.

Etapo so organizatorji skrajšali za 70 kilometrov zaradi nizkim temperatur na prelazu Mosses, na katerega se kolesarji tako ne bodo povzpeli. Po novem bodo prekolesarili 107 kilometrov, zaključek etape pa bo tako kot predvideno z vzponom na Torgon.

"Napovedane nižje temperature kot tudi močan veter in možnost sneženja v predgorju Alp so botrovali k skrajšanju proge. Temperatura na Mossesu bo 2 stopinji Celzija, a bo občutek mraza minus dve stopinji," so sporočili organizatorji.

Primož Roglič Po Romandiji Šport Roglič znova odličen, a ...

Roglič je imel po prologu in treh etapah šest sekund prednosti pred Francozom Davidom Gaudujem in osem pred Portugalcem Ruijem Costo. Simon Špilak je na 13. mestu zaostajal 31 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.