Šport
880 ogledov

Roglič ostal brez še enega velikega konkurenta

Alejandro Valverde Facebook
Slovenski adut je med glavnimi favoriti za skupno zmago na italijanski pentlji.

Svetovni kolesarski prvak Španec Alejandro Valverde ne bo štartal na dirki po Italiji, ki se bo začela naslednjo soboto v Bologni. Razlog je poškodba, ki jo je staknil konec aprila ob padcu na treningu.

"Škoda, da ne bom mogel na Giro. Poslušati moram svoje telo, ki še ni stoodstotno pripravljeno na tritedenske napore. Želim se uspešno pozdraviti in biti maksimalno pripravljen na drugi del sezone," je sporočil zvezdnik ekipe Movistar.

Valverde, ki je naslov cestnega svetovnega prvaka osvojil lani v Innsbrucku, je doslej le enkrat tekmoval na dirko po Italiji, in sicer leta 2016, ko je končal na tretjem mestu.

Primož Roglič Po Romandiji Šport Roglič v hudem nalivu ostal na prestolu

Glede na to, da na Giru ne bo niti Britanca Chrisa Frooma, ki se želi posvetiti nastopu na francoski pentlji, je slovenski kolesarski as Primož Roglič zdaj med glavnimi favoriti za skupno zmago po Italiji.

Na stavnicah je Roglič povsem pri vrhu. Spletna stran Bwin ga uvršča na drugo mesto tik za Nizozemcem Tomom Dumoulinom, ob tem da ima slednji kvoto 3,25, Roglič pa 3,5. Sledita jima Britanec Simon Yates s 4,25 in Kolumbijec Egan Bernal (4,75). Podobna razmerja imajo tudi druge stavniške hiše, ki med glavne kandidate uvrščajo še Britanca Gerainta Thomasa in Italijana Vincenza Nibalija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice