Šport
1701 ogledov

"Temu se bom skušal čim bolj izogniti"

Primož Roglič Epa
Slovenskemu kolesarskemu zvezdniku godi nošenje rožnate majice.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je brez večjih pretresov preživel drugo etapo dirke po Italiji, 205-kilometrske preizkušnje, ki se je končala s sprintom v Fucecchiu. Vsaj še en dan bo nosil rožnato majico vodilnega, kar mu godi, malo manj pa vse več obveznosti, ki pridejo s takšnim položajem.

"Od starta je bil dež, ni bilo vročine, potem sončno vreme. Teren je bil razgiban, ni bilo najlažje. Vse smo imeli pod nadzorom in lahko uživamo še en dan več v rožnatem," je po etapi povedal Roglič, ki si je rožnato majico pridirkal s sobotno zmago na kronometru v Bologni.

Primož Roglič la maglia rosa Giro d'Italia Giro d'Italia Šport Primož Roglič dominanten že na samem začetku

Priznal pa je, da so naporne vse obveznosti, ki pridejo s takšnim statusom, tako s strani slovenskih medijev kot tujih, navijačev in vsega drugega, kar sodi zraven. "Me kar močno 'matrate' z vsemi vprašanji. Se bom skušal tudi temu čim bolj ogniti," je bil odkrit 29-letni zvezdnik Jumbo-Visme.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne glede na vse mu bo v čast vsaj še en dan nositi rožnato majico. "Najbolj važno je, kdo jo bo nosil v Veroni. Če smo si jo priborili, je lepo preživeti še kakšen dan več v njej," je dejal.

Primož Roglič Giro Šport Roglič : Pokazali smo moč, vse smo dobro nadzirali

Ponedeljkova etapa bo dolga 220 kilometrov, priložnost bodo na razgibanem terenu iskali ubežniki, na koncu sprinterji. Trasa je speljana po odprtem terenu, zato bo ena največjih nevarnosti veter. A se Roglič tega ne boji. "Smo nizozemska ekipa, za fante ne bo prvič, če zapiha veter. Me ne skrbi," pravi slovenski kolesarski junak, ki bo v naslednjih dneh v prvi vrsti skrbel, da se ne znajde v težavah, da ostane varen in zdrav.

Bogdan Fink Primož Roglič Intervju Šport "Tega od Rogliča ni pričakoval nihče"
Komentarjev 2
  • supreme 22:16 12.maj 2019.

    Med vrsticam vam je dal vedet, da ga puste na miru z neumnim vprasanji