Šport
12909 ogledov

Vodilni na Giru: Vedel sem, kaj namerava Roglič, vsi smo vedeli

Valerio Conti
"Želim si jo zadržati," o rožnati majici pravi novi vodilni na dirki po Italiji.

Valerio Conti (UAE Emirates) je v četrtek prišel do rožnate majice na dirki po Italiji. Bil je član ubežne skupine, ki je štela 13 kolesarjev, večji del dneva pa je že bil virtulno v rozastem, saj Primož Roglič in ekipa Jumbo Visma v ozadnju niso na vso moč pritiskali na pedala.

Conti je bil v podobnem položaju sicer že pred dvema letoma, a mu je padec v zaključku etape takrat preprečil osvojitev najprestižnejše majice na Giru. "Pošteno povedano o tistem dnevu izpred dveh let nisem niti razmišljal, vseskozi sem bil pozitivno naravnan, tudi v zadnjih kilometrih. Vedel sem, da ne morem ničesar izgubiti, veliko pa sem lahko pridobil," je po etapi za cyclingnews dejal moštveni kolega Jana Polanca.

"Kakšen tip" Šport Legenda: Tako se je Rogla po padcu šalil z ekipo, ki mu je pomagala primož roglič Kot noč in dan Šport Kar je Roglič počel 45 minut po etapi, pove vse

Conti je pred šesto etapo za Rogličem zaostajal minuto in 59 sekund, njegov čas pa je bil med ubežniki najboljši. Na koncu sta se za zmago pomerila z rojakom Faustom Masnado (Androni Giocattoli - Sidermec), ki je tudi dobil etapo, Conti pa je v cilj prikolesaril kot drugi.

"Vedel sem, da namerava Roglič rožnato majico prepustiti nekomu drugemu. To je vedel cel peloton, zaradi tega so tudi vsi kolesarji silili v beg. Trajalo je uro in pol do uspešnega pobega in uspelo mi je biti v njem. Na koncu je prišla tudi rožnata majica," je svojo taktiko pojasnil kolesar, ki je doslej največji uspeh dosegel leta 2016 z etapno zmago na Vuelti, ko je takrat ekipa Movistarja ubežnikom dovolila prednost več kot pol ure.

giro padec Zastal dih Šport Roglič na tleh in brez rožnate majice

Z Masnado sta v begu našla tudi skupno točko. Zmagovalec etape namreč prihaja iz Bergama, dan poprej pa je trpel ob porazu Atalante v finalu italijanskega nogometnega pokala, ko je slavil Lazio. "Žal mi je za poraz Atalante. Skoraj tako kot njemu," se je pošalil Conti, sicer velik navijač Lazievega mestnega tekmeca Rome.

Valerio Conti | Avtor: Profimedia Profimedia

Conti ima zdaj 1:41 prednosti pred skupno drugim Giovannijem Carbonijem (Bardiani CSF), Roglič je 11. z zaostankom 5:24. Conti si želi rožnato majico ohraniti tudi po nedeljskem kronometru. "Možno je. V glavi nimam točno določenega datuma do kdaj bi lahko nosil majico. Nadaljeval bom dokler mi noge, srce in duša ne rečejo stop. Želim si jo zadržati." 

Teden je bil sicer kar mučen za ekipo UAE Emirates. V torek je ekipa domov poslala Juana Sebastiána Molana zaradi "navidezno nenavadnih fizioloških rezultatov", dan kasneje pa je bil s strani Uci suspendiran Hrvat Kristijan Đurasek, ki je nastopal na dirki po Kaliforniji. V slednji aferi so se poleg Hrvata znašla še Slovenca Kristijan Koren in Borut Božič, slednji je pri Bahrain Meridi opravljal vlogo športnega direktorja, ter legendarni italijanski sprinter Alessandro Petacchi.

Alessandro Petacchi je z drugo zaporedno zmago oblekel rožnato majico vodilnega. Legenda Šport Zaradi afere, v katero sta vpletena tudi Slovenca, ob službo giro d'italia Takojšnji suspenz Šport Dopinški škandal pretresel Giro, konec za Slovenca Primož Roglič Odziv Šport Roglič: To je žalostno za slovensko kolesarstvo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice