Šport
6872 ogledov

Primož cvetje po zmagah podarja le eni osebi

Primož Roglič youtube
Tako so zmago ujele kamere v Rogličevi ekipi.

Primož Roglič je bil pred ponedeljkovim dnevom počitka na dirki po Italiji odličen v vožnji na čas v San Marinu, ob etapni zmagi si je prikolesaril tudi precejšnjo prednost pred najresnejšimi tekmeci v boju za skupno zmago. 

"Danes se dirka začenja," je pred deveto etapo sicer dejal slovenski kolesarski as, kasneje pa so ga v spremljevalnem vozilu glasno spodbujali do uspeha, prednjačil je športni direktor ekipe Jumbo Visma Jan Boven. "Dobro delo, res dobro delo. Ujemi še Formola. Zagotovo boš dobil to etapo, izjemen si," je v vozilu ugotavljal Boven, Roglič pa je imel ob koncu trase tudi podporo slovenskih navijačev. Med njimi je bila tudi Primoževa noseča boljša polovica Lora Klinc, ki je tako kot po zmagi v prvi etapi v Bologni prejela cvetje iz rok zmagovalca.

vincenzo nibali Giro Šport Nibali o Rogliču: "Ne, to ne drži."

"Vse smo imeli pod kontrolo. To mi je všeč," je po etapi razmišljal Roglič, Boven pa je bil zadovoljen tudi s tem, da je pred slovenskim kolesarjem v skupni razvrstitvi ostal še nosilec rožnate majice Valerio Conti. "Tako je perfektno," se je strinjal tudi Zasavec. Conti in njegova ekipa, v moštvu UAE Emirates je tudi Jan Polanc, bodo namreč tudi v naslednjih etapah branili položaj vodilnega, Rogličevi moštveni kolegi pa bodo lahko hranili moči za še težje etape, ki prihajajo. 

Za zaključek napornega dneva je bilo potrebno le še enkrat več odpreti steklenico penine.

Primož Roglič Giro Šport Roglič prvi s tem dosežkom po 19 letih
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice