Šport
775 ogledov

Zmagovalec dveh etap zapušča Giro

caleb ewan Epa
Sprinterjem je odklenkalo, začenja se zahtevnejši in odločilni del letošnje dirke po Italiji.

Kolesarska dirka po Italiji se je prevesila v drugi del, v katerem bodo na svoj račun prišli hribolazci. Prvi pravi preizkus bo današnja 12. preizkušnja od Cunea do Pinerola. Zahtevna etapa, dolga 158 kilometrov, bo postregla s prvim vzponom 1. kategorije na letošnjem Giru, največji izziv za kolesarje pa bo devetkilometrski vzpon na Montoso, ki ima 9,3-odstoten povprečen naklon.

Primož Roglič Etapa Ewanu Šport Konec šale, zdaj se šele začne zares

Selitev v gorske predele, kjer se bo odločalo o zmagovalcu dirke, je pomenila slovo sprinterskih specialistov, med njimi tudi zmagovalca zadnje etape Caleba Ewana. Kolesar ekipe Lotto Soudal je na Giru presegel pričakovanja z dvema etapnima zmagama ter kopico uvrstitev med deseterico. Giro zapušča z dobrimi občutki, zdaj pa se bo raje posvetil pripravam na dirko po Franciji.

"Zadovoljen sem, da sem nastopil na Giru. Dolge in zahtevne etape so bile zelo koristne za mojo fizično pripravo. Domov se vračam s fantastičnim občutkom. Na Giru sem si želel zmagati vsaj eno etapo. Dve zmagi sta več od pričakovanj. Zelo sem zadovoljen s svojimi predstavami in z ekipo," je povedal Ewan.

 | Avtor: Epa Epa

Poleg dveh etapnih zmag je vpisal še drugo (2. etapa), tretje (4. etapa) in dve četrti mesti (5. in 10. etapa). Na Giru je imel močno podporo, ki so jo tvorili Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Adam Hansen, Roger Kluge, Jelle Vanendert in Tosh van der Sande. "Dirka je bila zelo pomembmo za optimizacijo sodelovanja z De Buystom in Klugejem, kar nam je uspelo. Celotna ekipa je zelo lepo sodelovala."

Ewan ni edini sprinter, ki se je po 11. etapi (do konca je sprinterjem pisana na kožo samo še 18. etapa) poslovil od Gira. "Smiselno se mi zdi, da sprinterji prej zapustimo dirko. Do konca so samo šetežke etape, ki nam ne ustrezajo. Verjamem, da je organizatorjem v interesu na startu imeti tudi najboljše sprinterje. Tudi če Gira ne odpeljemo do konca, poskrbimo za napet boj v ravninskih etapah," je sklenil Ewan.

primož roglič O Rogliču Šport "Če bi vozil za Astano ali Katjušo, bi se o predstavah pogovarjali drugače"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.