Šport
5681 ogledov

"Če bi vozil za Astano ali Katjušo, bi se o predstavah pogovarjali drugače"

primož roglič Epa
Nekdanji član nizozemske ekipe je z izjavo razburkal javnost.

Po zadnji sprinterski etapi pred 'peklom' v gorah se je nosilec rožnate majice Valerio Conti dve uri zadržal na zmagovalnem odru, opravljal anti-dopinške obveznosti in odgovarjal na vprašanja novinarjev... V tem času se je skupno drugouvrščeni Primož Roglič, za italijanskim kolesarjem ekipe UAE Emirates zaostaja minuto in 50 sekund, že nahajal na masažni mizi v hotelu.

"Vse skupaj je precej lažje, saj nimaš dopinškega testa, novinarske konference in podobnih reči. Vse je bolj tiho, zadnja dva dneva sta bila za nas zelo dobra. Toda zdaj se bo način dirkanja spremenil, tako bo naslednjih sedem etap," je za cyclingnews.com pred bojem v gorah, 12. etapa sicer naj še ne bila tako zahtevna, dejal športni direktor Rogličevega moštva Addy Engels.

Vzpon na Montoso bo vseeno zanimiv. "Klanec je kar težak, to bo kar dober test. To bo prvi pravi vzpon na tem Giru, zanima me, kako se bo Primož odrezal. Želim tudi izvedeti, kako se bosta znašla Antwan Tolhoek in Sepp Kuss. Sem radoveden, a tudi samozavesten. Zanimajo me seveda tudi naši tekmeci," je dejal Engels. Ekipa Jumbo-Visma se sicer v gore podaja brez prvega Rogličevega pomočnika Laurensa De Plusa, ki je odstopil zaradi bolezni. Še pred startom dirke po Italiji je zaradi grdega padca in poškodbe odpadel še pomembnejši adut nizozemskega moštva - Robert Gesink.

Primož Roglič Rivala Šport Nibali našel Rogličeve pomanjkljivosti: "Tu ga bo potrebno napasti"

"Če bo Primož zadržal svojo raven in bo v etapah zadnje klance začenjal hkrati s tekmeci, bodo ti težko nadomestili nekaj minut. možno je, da bodo zato z napadi poskušali že prej, dirka pa bo še težja. Pripravljeni bomo morali biti na odgovore," meni Engels. 

Odziv na izjavo nekdanjega člana ekipe

Rogličeva pripravljenost še vedno čudi nekatere, o njej pa je za nizozemsko radijsko postajo NPO Radio 1 spregovoril tudi njegov nekdanji koštveni kolega Stef Clement. Ta je sicer izrazil zaupanje v svojo nekdanjo ekipo, ki je sicer vzniknila iz pepela padlega moštva Rabobank, a se je hkrati vprašal, če bi nizozemska javnost Slovenčeve rezultate spremljala na enak način, če ne bi vozil za nizozemsko ekipo. 

"V nekaj letih se bo iz nekdanjega smučarskega skakalca prelevil v zmagovalca tritedenske dirke. Če bi ta fant nastopal za ekipo UAE-Emirates, Katjušo ali Astano, bi se o vsem skupaj pogovarjali povsem drugače," je dejal Clement in dodal: "Vsako dirko, ki jo je v tem letu začel, je Roglič tudi zmagal. To niso normalni koraki, ampak ogromni skoki."

"Mislim, da vem, kaj je želel povedati. A to sumničenje pove več o javnem mnenju na Nizozemskem, kot o Primožu. Verjamem v njega in verjamem v moštvo. Priskrbimo mu vse, kar se tiče treniranja, materiala, nutricionistike in vodenja, da se lahko izogne temni strani, če se lahko tako izrazim," se je na Clementove besede odzval Engels.

kolesarstvo giro d'italia Doping Šport Mednarodna kolesarska zveza preiskuje še enega Slovenca

"To ni tako velika stvar. Kot sem dejal, bolj ali manj razumem, kaj je skušal povedati. A to je bila lepa priložnost za Stefa, ki dobro pozna našo ekipo, da razloži, kako potekajo stvari, a tega ni izkoristil," je zaključil Rogličev športni direktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice