Šport
11157 ogledov

Nibali našel Rogličeve pomanjkljivosti: "Tu ga bo potrebno napasti"

Vincenzo Nibali
Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo Visma) je po deseti etapi letošnje Dirke po Italiji najbolje uvrščen kolesar izmed favoritov za skupni seštevek, a Italijan Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) verjame, da se lahko Zasavcu maščuje v gorah.

Po enajstih dneh in desetih etapah letošnje Dirke po Italiji ima slovenski kolesarski dragulj Primož Roglič razlog za zadovoljstvo. Na dirki je že dobil kar dve etapi, medtem ko v skupnem seštevku zaseda drugo mesto in ima pred glavnimi konkurenti kar lepo prednost. Vincenzo Nibali zaostaja 1:44, Bauke Mollema (Trek Segafredo) 1:55, Simon Yates (Mitchelton Scott) 3:46 ter Miguel Angel Lopez (Astana) 4:29. Tom Dumoulin (Sunweb) pa je po padcu z letošnjo dirko že zaključil v peti etapi.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Toda letošnji Giro se šele dobro začenja. Zaenkrat kolesarji še niso prečkali nobene gore vredne tega naziva, saj se bodo nad 1000 m nadmorske višine povzpeli šele tekom 12. etape od Cunea do Pinerola. Toda zaključek Gira bo brutalen, saj si bodo težke gorske etape sledile ena za drugo.

Primož Roglič Giro d'Italia Šport Zaradi snega ogrožena kraljevska etapa Gira

Prav v prihajajočih gorah pa svojo priložnost vidi Rogličev zaenkrat najresnejši tekmec, Vincenzo Nibali, ki je v pogovoru z italijanskimi mediji izrazil občudovanje do Rogliča in njegove trenutne forme ter nastopa na Giru, toda poudaril, da ima izjemni Roglič vseeno kar nekaj slabosti, ki jih bo potrebno izkoristiti v visokih gorah.

Vincenzo Nibali | Avtor: Profimedia Profimedia

"Včasih pokaže kakšne manjše pomanjkljivosti pri svojem vzpenjanju na najvišje vrhove, tu ga bo potrebno napasti," je za Il Corriere della Sera izjavil Nibali ter nadaljeval: "Lani je na Il Lombardii napadel prvi, toda nato se je znašel v krizi. Na Touru tekom etape na Alpe d'Huez, kjer sem sam padel, je bil ves čas za mojim zadnjim kolesom, kljub temu da sem bil sam zaradi zlomljenih reber v strašnih bolečinah."

Roglič se je na Nibalijev komentar odzval s svojo pregovorno mirnostjo: "Bomo videli. Pred nami je še resnično dolga dirka. Za nikogar nočem izpostavljati, kaj so njihove prednosti ali slabosti. Saj se bomo vsi med seboj soočili na cesti. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Zaenkrat sem zdrav in v enem kosu, tako da se že veselim prihodnjih dni."

Primož Roglič "Vse sem žrtvoval!" Šport Velik udarec za Primoža Rogliča

Obstaja pa še ena slabost, katero bi lahko Rogličevi nasprotniki izkoristili tekom letošnjega Gira. To je Primoževa ekipa Jumbo-Visma, ki je tik pred začetkom dirke ostala brez Roberta Gesinka, ki si je na klasiki Liege-Bastogne-Liege zlomil ključnico in medenico, med sedmo etapo pa se je zaradi bolezni poslovil še Laurens De Plus, ki je bil načrtovan kot Rogličev glavni pomočnik v visokih gorah tekom tretjega tedna.

Laurens De Plus | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je zagotovo velika izguba, je resnično, resnično močan kolesar in želel bi si, da je tu ob meni," je De Plusovo odsotnost pokomentiral Roglič ter zaključil: "Na žalost ga ni tu, toda mislim, da ima tekom dirke vsaka ekipa neke svoje težave. Ne želim razmišljati o tem, želim si zgolj iti dan za dnem ter razmišljati o trenutnih težavah."

Primož Roglič Dirka po Italiji Šport Ste se že vprašali, koliko zasluži Roglič? Številke šokirajo! Primož Roglič Video Šport Primož cvetje po zmagah podarja le eni osebi

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice