Šport
8917 ogledov

Besni Nibali naj bi Rogliču pokazal sredinec

primož roglič Epa Primož Roglič in njegov moštveni kolega pred začetkom 14. etape dirke po Italiji.
Dirko po Italiji je začinil vse bolj napet odnos med favoritoma za končno zmago.

Po 13. etapi kolesarske dirke po Italiji se je v središču medijske pozornosti znašel Vincenzo Nibali (Bahrain–Merida), ki poleg Primoža Rogliča (Jumbo–Visma) sodi v najožji krog favoritov za končno zmago. Italijan ni bil zadovoljen z razpletom 13. etape, po kateri je izrekel nekaj očitkov na račun slovenskega kolesarja in ga obtožil preveč pasivne vožnje.

"Pustil je, da se Carapaz (Richard, op. a) in Majka (Rafal, op. a) odpeljeta naprej, nato pa je želel, da ga jaz povlečem bližje. Rekel sem: 'Dovolj! Nič več!' Če bo želel osvojiti Giro, bo moral kolesariti. Ima zelo dobro uvrstitev v skupnem seštevku, vendar s takšno vožnjo ne bo osvojil Gira. Tudi jaz ga ne bom," je besnel dvakratni zmagovalec Gira (2013, 2016).

vincenzo nibali Ostro Šport Nibali sporoča Rogliču: Če želi 'fotko' z mano, mu lahko pokažem trofeje Marco Haller Video Šport Znorel zaradi navijača: "Pofu**ni idiot! Zbil te bom!"

Nibali se po poročanju italijanskih medijev po etapi ni želel rokovati z Rogličem, po nekaterih navedbah pa naj bi mu celo pokazal sredinec. O dogodku je poročala italijanska nacionalna radiotelevizija (Rai), edini "dokaz" pa je kratek posnetek resda hladnega pozdrava obeh kolesarjev, s katerega pa omenjeni dogodki niso razvidni.

Roglič je po koncu etape, v kateri je zadržal minuto in 44 sekund prednosti pred konkurentom, Nibaliju ponudil roko. Italijan ga je zgolj odzdravil, kar so nekateri razumeli kot jasno zavrnitev. Roglič ga je nato prijateljsko potrepljal po hrbtu.

Da odnosi med kolesarjema morda le niso tako napeti, dokazuje tudi pozdrav pred začetkom današnje 14. etape.

Nibali se je zaradi napada na Rogliča znašel na udaru navijačev, ki mu očitajo dvojna merila. Pred začetkom etape je bil namreč zelo kritičen do izjav samooklicanega favorita Simona Yatesa, kateremu je očital pomanjkanje spoštovanja, nato pa se je sam na zelo nespoštljiv način lotil Rogliča. 

giro d'italia "Lahko je naključje ... " Šport To o obtožbah na račun Slovencev meni predsednik slovenske antidopinške agencije

Komentarjev 1
  • Janez_53 19:56 25.maj 2019.

    A tega prostaka od Nibalija ne more nihče malce "vzeti v roke"?