Šport
8536 ogledov

Nibali sporoča Rogliču: Če želi 'fotko' z mano, mu lahko pokažem trofeje

vincenzo nibali Epa
Vincenzo Nibali se po etapi ni ravno izkazal.

Primož Roglič in Vincenzo Nibali sta očitno prepričana, da se bosta ob koncu Gira pomerila za skupno zmago. V 13. etapi sta tako mirno pustila uiti nekaterim resnim tekmecem, na zadnjem vzponu pa sta le pazila na drug drugega. Razlika med obema tako tudi po petkovi etapi tako ostaja minuto in 44 sekund, Slovencu pa v prid govori tudi dejstvo, da bo na zadnji etapi na sporedu kronometer.

Rogličeva vožnja je tokrat ujezila Nibalija, ki je že dan prej Slovenca obtožil, da vozi defenzivno in da edini ni želel pomagati pri lovljenju ubežnikov. Tokrat je šel še korak dlje. "Če mi želi slediti tudi v mojo hišo in narediti fotografijo z mano, mu lahko pokažem tudi svoje lovorike," je po etapi sarkastično dejal kapetan ekipe Bahrain-Meride.

Da sta Roglič in Nibali najmočnejša v pelotonu, je prepričan tudi nosilec rožnate majice. Janu Polancu je sicer s pogumno vožnjo še uspelo ohraniti prednost v skupni razvrstitvi pred rojakom Rogličem. "Želel sem si braniti majico. Kolesaril sem v svojem ritmu, ker je bila etapa zelo težka. V zaključku je bil vsak sam s seboj," se je na dan ozrl Polanc, o možnostih, da bi še dlje časa branil skupno vodstvo, pa je dodal: "Sem realist. Videli smo Nibalija in Rogliča. Mislim, da sta najmočnejša. Zakarin je danes opravil dobro delo. Giro je še dolg."

Komentarjev 7
  • Dusan Kokalj 18:56 25.maj 2019.

    Ta makaronar pa je res pokvarjen domišljavec.

  • zoran083 22:18 24.maj 2019.

    A lahko v imenu Roglica pa vseh slovencev povem nekaj grdega uradno? Nibali...vtakni si jih nekam :)

  • Janez_53 22:02 24.maj 2019.

    Upam, da bo Roglič temu napihnjencu vzel mero!

Sorodne novice