Šport
9975 ogledov

Nibali besen na Primoža Rogliča

Vincenzo Nibali
Italijanski kolesarski zvezdnik ter glavni tekmec Primoža Rogliča, Vincenzo Nibali, se je obregnil ob Rogličevo taktiko tekom 12. etape Dirke po Italiji.

12. etapa Dirke po Italiji je postregla s prvo nekoliko bolj razgibano traso letošnje dirke, a kolesarski navdušenci še vedno čakajo na prvi pravi obračun dveh velikih tekmecev ter prvih favoritov letošnje dirke, Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in Vincenza Nibalija (Bahrain Merida).

Jan Polanc 12. etapa Šport Senzacija na Giru! Nov Slovenec z veliko prednostjo v rožnati majici

A kljub temu, da se razen v dirki na čas še nista pošteno pomerila, je Roglič že zlezel globoko pod Nibalijevo kožo. Italijan je bil namreč očitno besen po zaključku 12. etape, ki se je končala v Pinerolu, kjer je Rogliču očital njegovo defenzivno vožnjo ter nesodelovanje pri lovljenju Mikela Lande in Miguela Angela Lopeza.

"Vsi smo garali, razen Rogliča," je bil po etapi nezadovoljen Nibali. "Jaz sem garal, Simon Yates se je menjaval v ospredju, vsi smo garali, razen njega."

Vincenzo Nibali | Avtor: Epa Epa

Nibali je nato sicer priznal, da ima Roglič pravico do takšne taktike, toda obljubil, da bo že petkova etapa povsem drugačna: "Lahko si to privošči, ker ima lepo prednost, obenem pa se zaveda, da nas čaka še zaključni kronometer, tako da lahko zgolj brani vodstvo, toda že jutri bo popolnoma drugačna dirka, to vam obljubim."

Primož Roglič Rivala Šport Nibali našel Rogličeve pomanjkljivosti: "Tu ga bo potrebno napasti"

Nibali je nato italijanskim novinarjem opisal potek današnje etape, a ni dolgo trajalo, preden se je ponovno obregnil ob Rogliča in njegovo ekipo: "Resda smo imeli kolesarja (Damiano Caruso op. p.) v begu, a ko smo videli, kakšno prednost so si ubežniki ustvarili in da nihče noče prevzeti odgovornosti v glavnini, smo poslali Grego Boleta in Valeria Agnolija v ospredje, da začneta z delom. Toda ne more se pričakovati od nas, da bomo opravili vse delo. Odgovornost za to leži na tistih, ki so na boljšem v skupnem seštevku."

vincenzo nibali Giro Šport Nibali o Rogliču: "Ne, to ne drži." Jan Polanc Po etapi Šport "Očitno gredo nekomu v nos slovenski uspehi"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice