Šport
9153 ogledov

Roglič modro molči, Nibaliju odgovorila ekipa

primož roglič Epa
Slovenski kolesar ni podlegel provokacijam svojega velikega rivala.

Primož Roglič se ni želel zapletati v vojno besed s tekmecem Vincentom Nibalijem, ki je bil po 13. etapi dirke po Italiji kritičen tako do njega kot do moštva Jumbo-Visma.

vincenzo nibali Ostro Šport Nibali sporoča Rogliču: Če želi 'fotko' z mano, mu lahko pokažem trofeje

Namesto da bi se po etapi pogovarjal z novinarji, se je Roglič hitro preoblekel in senapotil proti 25 kilometrov oddaljenem moštvenem avtobusu. Svojih misli po etapi ni delil z novinarji, Nibaliju pa je s tem poslal jasno sporočilo, da se v zasledovanju prestižne končne zmage ne bo posluževal miselnih igric.

vincenzo nibali Neporavnani računi Šport Nibali napadel tudi Rogličevo ekipo: "Še vedno mi zamerijo ..."

Tega sicer ne moremo trditi za dvakratnega zmagovalca Gira, ki se je Slovenca lotil z vsemi topovi, a reakcije ni izzval. "Šteje samo to, kdo bo nosil rožnato majico v Veroni," je bil pred dnevi jasen Roglič.

Bolj zgovoren od svojega varovanca je bil športni direktor ekipe Addy Engels, ki je na očitke o pasivni vožnji dejal: "Jaz nisem imel takšnega občutka. Morda je tako izgledalo. Pred nami je še veliko težkih dni. Še vedno je veliko fantov v igri za zmago. Tudi na njih smo pozorni," je pojasnil.

primož roglič Napeto Šport Besni Nibali naj bi Rogliču pokazal sredinec

"Na zadnjem vzponu sta bila Roglič in Nibali približno enako močna. Glede na razliko v skupni razvrstitvi, morajo ostali fantje napasti Primoža. On se je zelo dobro odrezal. Kot ekipa smo pokazali veliko motivacije, da prevzamemo odgovornost," je dodal.
 

Komentarjev 2
  • softundsicher 21:13 25.maj 2019.

    "Namesto da bi se po etapi pogovarjal z novinarji, se je Roglič hitro preoblekel in senapotil proti 25 kilometrov oddaljenem moštvenem avtobusu." Da mora po taki dirki pešačiti 25 km pa res ni pošteno.