Šport
7232 ogledov

Primož Roglič na tujem kolesu in z grdim padcem izgubil veliko časa

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Slovenski kolesar Primož Roglič je po velikih težavah z menjavo kolesa in po grdem padcu na spustu 15 etapo letošnjega Gira končal na 13. mestu.

Po pretežno ravninskem prvem delu 15. etape Dirke po Italiji smo bili priča pravi kolesarski poslastici v drugem delu današnje etape, ki se je odvila po trasi legendarne Dirke po Lombardiji.

Giro | Avtor: Profimedia Profimedia

Za etapno zmago sta se udarila oba ubežnika, Dario Cataldo (Astana) in Mattia Cataneo (Androni Giocattoli-Sidermec) ki sta bila v begu celotno etapo, njuna prednost pa je na trenutke znašala tudi več kot 16 minut, na koncu pa jima je le uspelo obdržati nekaj sekund prednosti pred glavnimi favoriti dirke. Sprint za zmago je dobil Cataldo.

Še dosti zanimivejše pa je bilo dogajanje v ozadju, med favoriti za skupni seštevek, kjer je med vzponom na Colmo di Sormano kar 46 km pred ciljem prvi napadel Simon Yates, kateremu so se pridružili Mikel Landa, Richard Carapaz in Vincenzo Nibali, a so bili vsi skupaj kmalu ujeti.

Giro | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred zadnjim današnjim vzponom, na znameniti ter strmi Civiglio pa so se začele težave za slovenskega kolesarja Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki je imel okvaro kolesa, tako da mu je svojega predal še edini preostali moštveni kolega v ospredju, Antwan Tolhoek. Roglič je nato kljub zelo nešportnemu obnašanju komisarjev dirke, ki so mu z avtomobilom na nekaterih delih ceste prav nesramno in namerno zapirali pot, dohitel skupino favoritov še pred zadnjim vzponom.

Med vzponom je nato prvi napadel Hugh Carthy, kateremu se je takoj pridružil danes zelo razpoloženi Yates. Kmalu je sledil napad Nibalija, ki je s Carapazom na zadku svojega kolesa kmalu ujel Yatesa in Carthyja, medtem ko si je do vrha pred Rogličem privozil 15 sekund prednosti.

Giro | Avtor: Profimedia Profimedia

Med spustom in divjim lovom na Nibalija, ki je pobegnil preostali trojici, pa je Roglič doživel novo katastrofo, saj je grdo padel in udaril v zaščitno ograjo. Toda trdoživi Zasavec se je pobral ter se spustil v lov za pobeglimi favoriti.

Medtem si je Nibali na spustu privozil lepo prednost, a je bil v zaključnih ravninskih kilometrih ujet s strani preostale trojice. V sprintu za bonusne sekunde je na tretjem mestu končal Yates (Mitchelton Scott), medtem ko je Roglič ciljno črto prečkal 40 sekund za Nibalijem in Carapazom.

Giro | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič tako za Carapazom (Movistar) v skupnem seštevku zaostaja za 47 sekund, medtem ko Nibali (Bahrain Merida) na tretjem zaostaja za 1:47. Jan Polanc (Team UAE Emirates), ki je danes ponovno odlično nastopil ter etapo končal na 15. mestu, 3 sekunde za Rogličem, v skupnem seštevku še vedno drži izjemno 7. mesto z zaostankom 4:12.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice