Šport
11706 ogledov

Italijani z vsemi topovi nad Rogliča: "Kje je kolo?"

Primož Roglič
Italijanski mediji ne izbirajo sredstev pri neutemeljenih napadih na Primoža Rogliča.

Novinarski kolegi iz Italije želijo na vsak način diskreditirati slovenskega kolesarja Primoža Rogliča in s tem boju za skupno zmago na letošnjem Giru pomagati svojemu adutu Vincenzu Nibaliju. 

Protesti Italijanov Šport Vodstvo dirke kaznovalo Rogliča

Roglič se je v zadnjih dneh srečeval z očitki o pasivni vožnji in nedovoljeni pomoči moštvenega avtomobila, zaradi česar je moral plačati kazen v višini 178 evrov, zdaj pa so se novinarji Gazzette dello Sport lotili še sistematičnega rušenja njegove integritete.

Primož Roglič Pa saj ni res... Šport Neverjetno, kaj je počel športni direktor, ko je Roglič potreboval novo kolo

V najnovejši tiskani izdaji slovitega rožnatega časnika so Italijani opozorili na domnevno sumljivo dogajanje po koncu 15. etape, v kateri je moral slovenski kolesar zaradi mehanske okvare zamenjati svoje kolo.

Kot trdijo italijanski novinarji, se Rogličevo pokvareno kolo ni pojavilo v cilju in ni bilo pregledano s strani Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Po besedah športnega direktorja Addyja Engelsa, ki so ga novinarji pobarali na to temo, bi moralo kolo v cilj prispeti z drugim avtomobilom, vendar se to ni zgodilo.

Primož Roglič Padli junak Šport Roglič pojasnil resnost poškodb in razlog za nov grd padec

"Drugi avtomobil nikoli ni prispel v cilj ali na območje z avtobusi. Zakaj? Kam je šel? Kje se je izgubilo Rogličevo pokvarjeno kolo? In nenazadnje, ali so ga pregledali Ucijevi komisarji? Ne, ker ni nikoli doseglo cilja," so zapisali in nato spomnili na dogodke izpred treh let, ko so se po Rogličevi zmagi na deveti etapi (kronometer) dirke po Italiji nanj zgrnile obtožbe o mehanskem dopingu. Slovenec je takrat tik pred startom zamenjal kolo.

primož roglič Trditve Francozov Šport Roglič obtožen mehanskega dopinga

"Očitno ima smolo s kolesi. Se spomnite, kaj se je zgodilo na Giru leta 2016? Zamenjal ga je nekaj sekund pred startom. Očitno je šlo za napako na merilcu moči. Roglič je nato dobil etapo," so dodali pri Gazzetti.

Številni uporabniki družbenih omrežij so Italijanom očitali pomanjkanje objektivnosti. "To ni novinarstvo, ampak podpora Nibaliju zaradi njegove narodnosti. Gre za neutemeljeno vzbujanje suma v njegove nasprotnike. Če želimo boljše kolesarstvo, moramo začeti z boljšim novinarstvom," se glasi eden od odzivov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.