Šport
6269 ogledov

Roglič pojasnil resnost poškodb in razlog za nov grd padec

Primož Roglič
Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tekom 15. etape letošnje dirke po Italije zaradi grdega padca izgubil 40 sekund proti glavnima rivaloma, Vincenzu Nibaliju (Bahrain Merida) in Richardu Carapazu (Movistar), a padec ne bo imel težjih posledic za nadaljevanje dirke.

Težave za slovenskega kolesarskega asa, Primoža Rogliča, so se tekom 15. etape letošnje dirke po italijanski pentlji začele, ko je moral zaradi okvare menjalnika zamenjati kolo. Ker v bližini ni bilo ekipnega avtomobila, je moral uporabiti kar kolo svojega moštvenega kolega, Antwana Tolhoeka, ki je resda podobne višine kot Roglič, a ima vseeno povsem drugače nastavljeno kolo.

Primož Roglič Giro Šport Primož Roglič na tujem kolesu in z grdim padcem izgubil veliko časa

Roglič se je tako na kolesu, katerega ni vajen, podal v lov za skupino favoritov, jo tudi ujel, a nato med vzponom na Civiglio vseeno ni mogel slediti tempu Vincenza Nibalija in Richarda Carapaza.

Roglič je zato poizkušal svoj zaostanek nadoknaditi z divjim spustom, a je na enem izmed zavojev padel ter zadel zaščitno ograjo, pri čemer je bilo očitno, da si je grdo popraskal levo lice, ostalih poškodb pa vsaj na prvi pogled ni bilo mogoče oceniti. Roglič se je nato pobral ter se spustil v nov lov za najboljšimi, a je za svojima največjima rivaloma vseeno zaostal za 40 sekund.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"To ni bilo najboljše, toda končalo bi se lahko še slabše, tako da sem na koncu kar zadovoljen z razpletom," je Roglič izjavil med tem, ko je zanj skrb prevzela zdravniška služba ekipe Jumbo-Visma.

Roglič je nato pomiril svoje navijače z izjavo, da je z njim vse v redu: "Precej krvavim iz lica, toda ni prehudo. Na srečo mi ni treba poganjati kolesa z licem."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je nato še pojasnil, kako je do padca sploh prišlo: "Imel sem težave s sprednjim menjalnikom, zato sem moral zamenjati kolo. Tako na Civigliu nisem imel svojega kolesa in s tem je bilo vse nekoliko drugače, tako da sem bil nekoliko prehiter v enem izmed zavojev."

primož roglič Neizogibno Šport Rogliča soočili z Nibalijevo obtožbo, odgovor bi težko bil boljši primož roglič Miselne igrice Šport Roglič modro molči, Nibaliju odgovorila ekipa

 

Komentarjev 1
  • sam50 09:04 27.maj 2019.

    Nemudoma zamenjati direktorja zaradi povzročitve splošne nevarnosti in morda celo boja za zmago....

Sorodne novice