Šport
2110 ogledov

To o italijanskih in slovenskih navijačih meni Roglič

Primož Roglič Giro Epa
Zaključek dirke po Italiji bo zelo zanimiv za ljubitelje kolesarstva. Vzdušje ob trasi Gira bo sila vroče.

Še nekaj dni nas loči od konca prve od treh letošnjih najslovitejših večtedenskih kolesarskih dirk. Giro d'Italia se bo ta teden sklenil s štirimi gorskimi etapami in kronometrom v Veroni, v mestu Romea in Julije bo tudi zadnje dejanje spektakla.

Primož Roglič Giro Neprijetna vprašanja Šport Roglič: Vse to sr**je ni dobro ...

Med glavnimi favoriti za skupno zmago sta Slovenec Primož Roglič in Italijan Vincenzo Nibali. Vsekakor ni dvoma, za koga od omenjene dvojice bo pesti stiskala večina navijačev ob progi, toda tudi Zasavec ne bo brez podpore. Iz njegovih domačih krajev in tudi iz drugih koncev Slovenije bo čez našo zahodno mejo odpotovalo veliko Rogličevih privržencev.

Jumbo-Visma Ranljivost Šport Rogličev športni direktor se posul s pepelom

"Normalno je, da ima Nibali takšno podporo, to je njegova država," je o številnih podpornikih njegovega konkurenta za cyclingnews povedal Roglič. Slednji je vesel bodrenja, ki ga je na Apeninskem polotoku deležen s strani rojakov.

"Veliko Slovencev je na dirki, ker je meja blizu. Veselim se že, da jih zagledam ob progi. Veliko je nevarnih tekmovalcev in moramo biti blizu najboljših vsak dan in čakati na našo priložnost," je dodal Roglič.

"Najpomembnejši dnevi so pred nami. Vsi vemo, da se tritedenske dirke odločajo na koncu, v zadnjem tednu," je boj na nož napovedal Zasavec, ki se že veseli obračuna v Dolomitih.

Primož Roglič Nosilec bele majice Šport Najboljši mladi kolesar dirke: "To je bilo zelo nepošteno do Rogliča!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice