Šport
11011 ogledov

Roglič: Vse to sr**je ni dobro ...

Primož Roglič Giro
Slovenski adut za skupno zmago na italijanski pentlji mora vedno znova odgovarjati na neprijetna vprašanja.

Italijanski Giro se je prevesil v odločilno fazo, eden glavnih favoritov za skupno zmago ostaja Primož Roglič. Zasavec ni edini Slovenec, ki je na letošnji dirki oblekel rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku, to je uspelo tudi Janu Polancu.

Jumbo-Visma Ranljivost Šport Rogličev športni direktor se posul s pepelom

Vse na letošnjem Giru pa za Slovenijo ni rožnato. Izbruhnila je dopinška afera okrog članov moštva Bahrain Merida. Ekipa je suspendirala kolesarja Kristijana Korena, športnega direktorja Boruta Božiča, pod plazom obtožb se je znašel tudi vodja kolektiva Milan Eržen. Slednji je bil v preteklosti povezan tudi s Rogličem in italijanski mediji pogosto izpostavljajo njuno navezo.

Primož Roglič Nosilec bele majice Šport Najboljši mladi kolesar dirke: "To je bilo zelo nepošteno do Rogliča!"

"On (Eržen, op. a.) je bil glavni trener v Adrii leta 2013, ko sem sam začenjal," je za cyclingnews.com povedal kolesar iz Strahovelj.

"Razumela sva se in nisva imela problemov. Veliko kontaktov pa nisva imela. Večkrat me je skušal podpisati (za novo ekipo, op. a.), tako da sva kdaj pa kdaj govorila. Toda to so bili bolj prijateljski pogovori, ker sva oba Slovenca," je pojasnil Roglič.

Primož Roglič Nedopustno Šport Italijani z vsemi topovi nad Rogliča: "Kje je kolo?"

"Kot pri vseh drugih preiskavah in podobnih rečeh, to gotovo ni dobro. Sploh ne, ker se to ponavlja. Imeli smo že sr**je z drugimi fanti, tako da to ni dobro za slovensko kolesarstvo," je na vprašanje, v kakšno luč to postavlja profesionalne kolesarje s sončne strani Alp, odgovoril Zasavec.

Giro d'Italia se bo ta teden končal. V torek se začenja serija težkih gorskih etap, tik pred koncem pa bo na sporedu še kronometer v Veroni, kjer bo okronan tudi končni zmagovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice