Šport
1688 ogledov

Rogličeva šala: Na srečo ne 'pedaliram' z obrazom

Primož Roglič
Zasavec še ni vrgel puške v koruzo.

Primož Roglič je na 16. etapi izgubil minuto in 22 sekund v primerjavi z nosilcem rožnate majice Richardom Carapazom, Vincenzom Nibalijem in Mikelom Lando. Ekvadorec mu pred 17. etapo beži za 2:09, Nibali pa za 22 sekund.

"Dan je bil zelo težak, kaj drugega ne morem povedati. Na koncu je bilo tudi zelo hladno, res je šlo za zelo, zelo težek dan," je po torkovi etapi dejal slovenski kolesarski as, ki po vzponu na Mortirolo pri sebi ni imel toplejših oblačil. Po prihodu v cilj, v Ponte di Legnu je deževalo, bilo pa je okoli 10°C,  se je ob ohlajevanju na kolesu še nekaj časa tresel, v ekipi pa so mu hitro pripravili toplo pijačo in ga temeljito zdrgnili. "Potrudil sem se po najboljših močeh, s tem moram na koncu biti zadovoljen," je še dodal za cyclingnews.   

Primož Roglič Boj za rožnato Šport Toliko zdaj zaostaja Roglič

Že pred etapo so ga spraševali, ali se bo padec, ki ga je utrpel prejšnji dan, poznal. "Krvavel sem po obrazu, ampak to ni velika težava. Na srečo z obrazom ne 'pedaliram' veliko," se je pošalil Zasavec.

"Seveda padci in podobne reči ne pomagajo, a trudil sem se po najboljših močeh. Na koncu sem bil vesel predvsem zaradi tople prhe," pa je dejal po etapi.

Rogliču predvidevajo, da bo nekaj časa pridobil v zadnji etapi, ko je na sporedu kronometer, a mora še prej preživeti etapo do Anterselve, petkovo preizkušnjo do San Martina di Castrozza in sobotno zadnjo gorsko etapo do Croce d'Aune/Monte Avena.

Primož Roglič Giro Šport Roglič v vse večjih težavah, Nibali že pred njim

"Bomo videli. Danes je bil zelo pomemben dan, a prihajajo še naslednje etape. Na Giru se lahko vsak dan marsikaj zgodi, zato poskušam ostati osredotočen," je dejal Roglič, ki se ni strinjal z oceno, da je bil vzpon na Mortirolo začetek konca njegovih upov na skupno zmago. "Ne, ni tako. Skoncentriran sem na pozitivne reči in mislim, da nam je vseeno uspela kar dobra predstava. Še vedno mislim, da sem v dobrem položaju. Giro še ni končan." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice