Šport
124 ogledov

Izjemni sprinter se pridružil Pogačarju in Polancu, Cavendish podaljšal

mark cavendish EPA
Nekdanji kolesarski svetovni prvak Britanec Mark Cavendish je podaljšal pogodbo z dosedanjo profesionalno ekipo Dimension Data.

Ob tem bo Mark Cavendish tudi prevzel novo vlogo v nadzornem odboru ekipe. Za Cavendisha se je po poročanju kolesarskega portala cyclingnews zanimalo tudi moštvo Bahrain-Merida, v kateri je letos nastopalo sedem Slovencev.

Cavendisheva usoda pri Dimension Dati je v zadnjih mesecih sicer visela v zraku, saj odnosi z vodjo ekipe Dougom Ryderjem niso bili najboljši, imel je tudi težave z boleznijo.

Južnoafriška ekipa je danes potrdila, da je britanski sprinter podaljšal pogodbo, ni sicer razkrila za koliko časa, a naj bi šlo za eno leto, ob tem pa bo 33-letnik zasedel še mesto v nadzornem odboru.

Čeprav sta bili zadnji dve sezoni za Britanca zelo težki, saj je bil daleč od najbolj blestečih sezon, ima v nadaljevanju kariere še en zelo jasen cilj. Želi premagati rekord Belgijca Eddyja Merckxa, s 34 etapnimi zmagami najuspešnejšega kolesarja na dirki po Franciji. Cavendishu do dosežka manjkajo štiri zmage.

chris froome tour de france Spektakularno Šport Tour 2019 narejen za hribolazce in kolesarske sladokusce

"Nobena skrivnost ni, da je moj cilj rekord na Touru. Po 30 etapnih zmagah se štiri nove ne zdijo veliko, toda vedno sem bil prvi, ki je rekel, da eno prvo mesto na Touru naredi kolesarjevo kariero. Vem, da bo težko priti do štirih, toda nikoli ne bom prenehal poskušati," pravi Cavendish, svetovni prvak s cestne dirke leta 2011.

 

Gaviria v prihodnje sotekmovalec Polanca in Pogačarja

 

Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria je novi član profesionalne ekipe UAE Emirates, za katero bosta v prihodnji sezoni tekmovala tudi Slovenca Jan Polanc in Tadej Pogačar. Štiriindvajsetletni sprinter se v novo sredino seli iz moštva Quick Step-Floors, podpisal pa je triletno pogodbo.

Fernando Gaviria | Avtor: Epa Zmagovalec četrte etape Fernando Gaviria. Epa

Gavirio so z UAE Emirates začeli povezovati že pred tedni, še preden je bila znana usoda Quick Stepa. Belgijska zasedba je imela težave s pridobivanjem glavnega pokrovitelja, čeprav je bila v sezoni 2018 daleč najboljša med vsemi. Na dirkah je zabeležila 73 zmag, 30 več kot drugi Sky. Prvi mož Quick Stepa Patrick Lefevre je vmes dobil sponzorja, a mladega kolumbijskega zvezdnika ni želel zadržati proti njegovi volji.

Zdaj je postalo uradno, da bo Gaviria vsaj naslednja tri leta nosil dres UAE Emirates. Štiriindvajsetletnik je profesionalno kolesarstvo okusil v drugi polovici leta 2015, do zdaj pa ima na svojem računu 34 zmag, med njimi tri etapne zmage na Dirki po Franciji, štiri na Dirki po Italiji in zmago na dirki Pariz-Tours.

"Z novim dresom moje želje ne bodo ostale skrite, želim si največje zmage. Vesel sem, da bom lahko dirkal z rojaki Sergiom Henaom, Cristianom Munozom in Juanom Sebastianom Molanom. Hvala ekipi UAE Emirates, da je verjela vame," je ob potrditvi prestopa povedal Gaviria.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.