Šport
201 ogledov

Tratnik odlično začel sezono, zmagovalec Toura razkril veliki cilj

Jan Tratnik Reševalni pas/Twitter
Slovenski kolesar Jan Tratnik, novinec v ekipi svetovne serije Bahrain-Merida, je v svojem prvem nastopu v letu 2019 osvojil deveto mesto na 10,2-kilometrskem kronometru v Orihueli na etapni dirki po Valencii. Zmage se je razveselil Norvežan Edvald Boasson Hagen.

Drugo mesto je osvojil Španec Ion Izagirre, ki je zaostal pet sekund, tretje pa Nemec Tony Martin z zaostankom sedmih sekund. Martin je v letu 2019 moštveni kolega slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča v moštvu Jumbo-Visma.

primož roglič Na žalost Šport Slovenci bodo prikrajšani za Rogliča

Na četrtem mestu je prvo od petih etap končal Belgijec Dylan Teuns, še en novinec v vrstah Bahrain-Meride. Dobro formo na začetku sezone in korak naprej v vožnji na čas je pokazal Jan Tratnik, ki je na devetem mestu zaostal 19 sekund. Slovenskega prvaka v kronometru je Bahrain-Merida v svoje vrste pripeljala tudi zaradi vožnje na čas, kjer si želi moštvo v letu 2019 narediti korak naprej.

Kristjan Kumar Že drugič Šport Na dopingu še en slovenski kolesar

Preostali Slovenci na kronometru, ki se je nekoliko navkreber postavil le v zaključku, so končali bolj v ozadju. Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je končal na 37. mestu s 37 sekundami zaostanka, Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 85., 59 sekund počasnejši od Edvalda Boasson Hagna, Kristijan Koren (Bahrain-Merida) pa je bil 119., zaostal je minuto in 20 sekund.

 

Thomas izpušča Giro in vse stavi na obrambo Toura

 

Na Dirki po Valencii pa letos ne nastopa eden največjih zvezdnikov kolesarskega sveta, Valižan Geraint Thomas, ki je danes javnosti razkril načrte za novo sezono. Zmagovalec zadnje kolesarske dirke po Franciji je ovrgel namige, da bo letos nastopil na majski Dirki po Italiji. Glavni cilj sezone bo tako julijski Tour de France, kjer si želi biti v najboljši formi in obraniti zmago.

geraint thomas | Avtor: EPA EPA

"Giro je nedokončan posel, o tem bom še razmišljal. Mogoče bom na njem dirkal prihodnje leto. Letos je v mojih mislih samo Tour," je povedal Thomas in še enkrat jasno izpostavil glavni cilj sezone - Tour de France.

"Če ne bi leta 2018 zmagal na Touru, bi mogoče razmislil o dvojčku Giro-Vuelta, toda z zmago na Touru in pripadajočo številko 1 na hrbtu bi bil žalosten, če se ne bi vrnil in dal od sebe 100 odstotkov," je dejal zvezdnik Skya.

Geraint Thomas | Avtor: Epa Geraint Thomas Epa

Britanska ekipa je prejšnji mesec sporočila, da bo njen drugi zvezdnik Britanec Chris Froome prav tako vse stavil na skupno zmago na Touru, skupne zmage na Giru ne bo branil.

Letos jo bodo napadali številni zvezdniki svetovnega kolesarstva, svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, Italijan Vincenzo Nibali, zmagovalec zadnje dirke po Španiji Britanec Simon Yates, obetavna Kolumbijca Egan Bernal in Miguel Angel Lopez ter nekdanji zmagovalec Nizozemec Tom Dumoulin, vse pa bo skušal presenetiti slovenski šampion Primož Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice