Šport
257 ogledov

"Po pravilih Ucija klub ni obvezan takoj suspendirati kolesarja"

Jani Brajkovič
Odziv novomeškega kluba na pozitivni vzorec Janija Brajkoviča.

V zvezi z dopinškim prekrškom slovenskega kolesarja Janija Brajkoviča so se oglasili tudi v njegovem nekdanjem klubu Adria Mobil, v čigar dresu je Belokranjec na dirki po Hrvaški oddal pozitiven vzorec. Vodstvo novomeškega kluba je bilo s pozitivnim testom seznanjeno julija lani, a mu kolesarja po protidopinških pravilih ni bilo treba suspendirati.

"Julija 2018 nas je Mednarodna kolesarska zveza Uci obvestila, da je bil naš kolesar Jani Brajkovič pozitiven na dopinškem testu aprila 2018. V njegovem vzorcu so pri Uciju našli povečano vsebnost metilheksanamina, glede na količino in vrsto pa to ni pomenilo neposrednega in takojšnjega suspenza kolesarja. Po dogovoru s tekmovalcem, Ucijem in klubsko politiko glede dopinških prekrškov od julija dalje Brajkovič ni več tekmoval. Tekmovalec je vseskozi sodeloval z Ucijem pri dokazovanju izvora prepovedane snovi, ki se je znašla v njegovem vzorcu," so zapisali pri KK Adria Mobil.

doping Seznam se daljša Šport Nov primer dopinga v slovenskem športu

"Brajkovič je dokazal, da je bila povečana vsebnost metilheksanamina rezultat njegove neprevidnosti - na spletu je na lastno pest kupil prehranske dodatke, ki so bili kontaminirani z omenjeno snovjo. Na izdelku ni bilo napisano, da vsebuje omenjeno snov. Kazen za tak prekršek je po pravilih 24 mesecev prepovedi nastopanja, vendar je Uci Brajkoviču kazen zmanjšala na deset mesecev zaradi opisanega poteka dogodkov pri vnosu prepovedane snovi. V skladu z odločbo se Brajkoviču zbrišejo samo rezultati na dirki po Hrvaški, ne pa tudi izidi, ki jih je dosegel po odvzetem pozitivnem vzorcu aprila," so sporočili iz Adrie Mobila, kjer najbrž zaradi dopinškega prekrška s kolesarjem niso podaljšali sodelovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.