Šport
1406 ogledov

Na dopingu še en slovenski kolesar

Kristjan Kumar Facebook
Slovenski kolesar je dobil osemletno prepoved nastopanja.

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) je objavila primer kršitve protidopinških pravil primorskega kolesarja Kristjana Kumarja.

tina maze solden tiskovna konferenca Tvit Šport Mazejeva se je oglasila ob dopinški aferi

Ker je to njegova druga kršitev, ga je doletela izločitev iz športa za obdobje osmih let, v to obdobje se šteje tudi čas začasne izključitve od 14. junija lani, je sporočila SLOADO.

Črtani tudi vsi njegovi izidi po 24. maju 2018. Tedaj je bil testiran izven tekmovanja v Anconi, vzorec pa je bil nato analiziran v akreditiranem laboratoriju v Rimu. Rezultat je pokazal prisotnost rekombinantnega eritropoetina (rEPO), ki je na listi prepovedanih snovi.

Leta 2014 je bil tedaj 18-letni Kristjan Kumar že kaznovan s 24 mesečno prepovedjo nastopanja. Sankcijo za prvo kršitev protidopinških pravil je Kumarja izrekla Mednarodna kolesarska zveza UCI, ko so bili zaradi epa pozitivni vzorci na dirki Karlsberg, kjer je leta 2014 zmagal.

Jani Brajkovič Adria Mobil: Šport "Po pravilih Ucija klub ni obvezan takoj suspendirati kolesarja"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.