Šport > Nogomet
15154 ogledov

Mazejeva se je oglasila ob dopinški aferi

tina maze solden tiskovna konferenca EPA
Smučarska šampionka je podala mnenje.

Ljubitelji slovenskega športa so danes izvedeli neprijetno novico, da je kolesar Jani Brajkovič lani aprila padel na dopinškem testu, zdaj pa je dobil desetmesečno prepoved tekmovanja. Med tistimi, ki so z neodobravanjem sprejeli novico o novem dopinškem prekršku v slovenskem športu je bila tudi nekdanja smučarska šampionka Tina Maze. Ta je poudarila, da je to le še en razlog, zakaj ne spremlja kolesarstva in ga tudi ne bo.

Njen odziv je naletel na nekaj odobravnja, a tudi na nestrinjanje. Mnogi so dvakratno olimpijsko prvakinjo hitro opozorili na primer Stefana Luitza, ki so mu pred dnevi vzeli zmago, ker si je med vožnjama na veleslalomu v Beaver Creeku na začetku sezone pomagal z vdihavanjem kisika, kar je leta 2016 FIS prepovedala.

Kolesarstvo je v zadnjem času sicer vse bolj priljubljeno v Sloveniji predvsem po zaslugi Primoža Rogliča, ki je v preteklem letu dobil dirke po Baskiji, Romandiji in Sloveniji, hkrati pa bil tudi četrti na Touru, ter Mateja Mohoriča, ki je slavil na dirkah po Beneluksu in Nemčiji.

Komentarjev 9
  • lado16 12:38 17.januar 2019.

    mizimazi in polpismeni "komentatorji" !! povedala je svoje MNENJE IN NE OBSOJALA !!! ma butlni kot buteljni "športniki "" HAHAHA LENUHI NA STOLIH !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • miran 12:45 16.januar 2019.

    V kolesarstvu je bil, je in bo prisoten doping, pa čeprav samo Aspirin, ker si ga namerno vzel. Ko bodo skrajšali etape se bo zmanjšal doping. Tako dolgih, peklenskih etap kolesarji ne morejo vozit na Nutelo. Žal je ogromno dopinga ...prikaži veča v rekreaciji. Zakaj le, da dobiš medaljo za prvo mesto. Raje imam majico za zadjne, pri rekreaciji seveda.EP je prikazana uporaba dopinga v filmu o Armstrongu. Nobenega ne obsojam, si pač sami kvarijo zdravje in bog ne daj segajo tudi po svojem življenju... Zakaj???

  • miran 12:33 16.januar 2019.

    Pač v kolesarstvu je bil, je in bo prisoten doping, pa "čeprav samo Aspirin, ker si ga vzel namerno. Kolesarji takih peklenskih etap ne morejo voziti na Nutelo. Skrajšajte etape in doping se bo zmanjšal. Ogromno je tudi dopinga pri ...prikaži veči rekreaciji. Pa le zakaj, a zato da dobim medaljo za prvo mesto. Sem pa raje zadnji in dobim majico. Lep pogled na doping je dal film o Armstrong. Ne obsojam nobenega, ampak igrajo se s svojim zdravjem in na koncu tudi z življenjem