Šport
716 ogledov

Grda nesreča na avstralski klasiki

Caleb Ewan Reševalni pas/Twitter
Caleb Ewan v Adelaidu močnejši od Petra Sagana.

Avstralski kolesar Caleb Ewan je zmagovalec 50-kilometrskega kriterija v Adelaidu, ki velja za uvod v dirko po Avstraliji, prvo preizkušnjo svetovne serije v sezoni. Ewan je ob prvem nastopu svojemu novemu moštvu Lotto-Soudal prisprintal zmago, močnejši je bil od slovaškega zvezdnika Petra Sagana.

Ewan je na koncu slavil z več kot dolžino kolesa prednosti, nekdanji trikratni svetovni prvak Sagan pa je zadnje metre, ko je videl, da ne more več ujeti mladega tekmeca, samo prepeljal. Tretji je bil še en Avstralec Alexander Edmondson.

V zadnjem kilometru je prišlo do grdega množičnega padca med najhitrejšimi, nekateri so okusili trdoto avstralskih tal, a padec na srečo za nikogar ni pustil resnejših posledic.

Na startu kriterija, ki sicer ne šteje za točke svetovne serije, sta bila tudi dva Slovenca, oba člana ekipe UAE Emirates, Jan Polanc ter debitant na najvišji ravni Tadej Pogačar, ki pa dirke nista končala v ospredju.

Dirka po Avstraliji se bo sicer začela v noči na torek po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice