Šport
1532 ogledov

Končno znano, katere velike dirke bo v 2019 napadel Primož Roglič

primož roglič Epa
Primož Roglič bo prihodnje leto sodeloval tako na Touru, kot na Giru.

Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič bo prihodnje leto bržkone nastopil tako na dirki po Italiji kot na dirki po Franciji, je zapisal spletni portal Siol, ki se sklicuje na poročanje nizozemskega časnika De Telegraaf.

Isti vir navaja, da bo imel Roglič na italijanski pentlji vlogo kapetana moštva Jumbo-Visma in naskakoval končno zmago v skupni razvrstitvi, na francoskem krogu pa naj bi imel proste roke, kar pomeni, da se bo lahko osredotočil na zmago v posamičnih etapah.

Roglič, drugi najboljši slovenski športnik v letu 2018 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS), je trenutno na pripravah v Španiji. Zanj je bila letošnja sezona nekaj posebnega, le peščici kolesarjev je v zadnjih letih moderne dobe uspelo zmagati na najbolj pomembnih spomladanskih etapnih dirkah: po Baskiji, švicarski Romandiji in za povrh še pred navdušeno domačo publiko tudi na dirki po Sloveniji.

Alejandro Valverde Načrt Šport Valverde v boj z Rogličem

Nosilec srebrnega odličja s kronometrske preizkušnje na svetovnem prvenstvu v norveškem Bergnu 2017 pred letošnjo dirko po Franciji o visokih ciljih ni želel govoriti na glas. Že v prvem tednu dirke je nakazal, da se ne bo skrival v glavnini. Najboljše je prihranil prav za zadnji teden, ko ga je v Pirenejih čakala najtežja, 19. etapa. Dokončno je konkurenco zlomil na zahtevnem spustu in nato v cilju visoko dvignil roke v zrak. Za Rogličem je še eno zgodovinsko leto: sezono je končal kot enajsti na obeh svetovnih lestvicah Mednarodne kolesarske zveze (Uci) in celo drugi najboljši na svetu samo z večdnevnih dirk.

Lotto NL-Jumbo Okrepitev Šport Roglič bo dobil novega zvezdniškega sotekmovalca

Omenjeni nizozemski časnik je tudi zapisal, da vodstvo nizozemske poklicne kolesarske ekipe na Touru 2019 najbolj stavi na Nizozemca Stevena Kruijswijka, ki je na letošnji dirki po Franciji zasedel skupno peto, na španski Vuelti pa četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.