Šport
687 ogledov

Kolesarski zvezdnik želi pomagati Rogliču napasti Tour

George Bennett Reševalni pas/Twitter
Novozelandec George Bennett bi na Touru rad pomagal Primožu Rogliču do visoke uvrstitve.

Novozelandec George Bennett je eden od treh kolesarjev nizozemske ekipe Lotto-NL Jumbo, na katerega na etapnih dirkah stavijo šefi ekipe. Lani je Giro končal na osmem mestu, na večini večdnevnih dirk, na katerih je nastopil, je bil v ospredju, v sezoni 2019 pa bi bil rad del ekipe za Tour, rad bi dirkal s Primožem Rogličem in Stevnom Kruijswijkom.

chris froome tour de france Spektakularno Šport Tour 2019 narejen za hribolazce in kolesarske sladokusce

"Vem, da bo vodstvo ekipe težko določilo, kje bo kdo dirkal, a če bi vprašali mene, bi vsi trije odšli na Tour. Ekipa bi bila s tem močnejša, možnosti za uspeh pa večje. Videli smo, kaj sta Primož in Steven storila letos, če bi bil jaz zraven, bi bili še močnejši. Trije kapetani so lahko le prednost," meni Bennett in dodaja: "S Stevnom sva na Vuelti odlično sodelovala. Startala sva v enakovrednem položaju, ko sem jaz izgubil možnost za visoko uvrstitev, sem se prelevil v pomočnika. Tudi s Primožem je bilo na nekaterih dirkah podobno, zakaj ne bi poskušali vsi trije."

primož roglič Primož Roglič: Šport "Na prvi pogled mi je v novi sezoni vse všeč"

"Primož je odličen kolesar, ima tudi odličen značaj. Je umirjen, sproščen, z njim sem se vedno odlično počutil. To se vidi tudi v njegovem kolesarskem slogu. V naši ekipi kakšnega egoizma ne vidim," je bil v pogovoru za cyclingnews.com nad slovenskim šampionom in z vzdušjem v ekipi navdušen Bennett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.