Šport
281 ogledov

Valverde v boj z Rogličem

Alejandro Valverde Facebook
Slovenski as se bo najverjetneje na Giru moral spopadati tudi s svetovnim prvakom.

Svetovni kolesarski prvak Španec Alejandro Valverde bo v sezoni 2019 napadal zmagovalne stopničke na dirki po Italiji, medtem ko na dirki po Franciji ne bo nastopil. Na Touru bosta kapetana Movistarja Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Mikel Landa.

Valverde je na Giru leta 2016 osvojil končno tretje mesto, maja 2019 pa bo nove zmagovalne stopničke lovil ob pomoči Lande. Julija bosta na Touru glavna pri Movistarju tako Quintana in Landa, na jesenski dirki po Španiji pa Quintana in Valverde, je razkrila španska ekipa, ki bo v novi sezoni praznovala 40 let obstoja.

"Cilj je zmagati na tritedenski dirki," je na predstavitvi pojasnil prvi mož Movistarja Eusebio Unzue. Nazadnje je njegov kolesar zmagal eno od dirk grand toura leta 2016, ko je bil najboljši na Vuelti Quintana. "Quintana in Landa v zadnji sezoni nista izpolnila ciljev, toda to se bo spremenilo," je optimističen Unzue.

Dirka po Franciji bo ob odsotnosti Valverdeja minila brez svetovnega prvaka prvič po letu 2008, ko na startu ni bilo takratnega nosilca mavrične majice, Italijana Paola Bettinija. Osemintridesetletni kolesar iz Murcie bo sicer sezono 2019 začel januarja na Mallorci na enodnevnih dirkah.

Nastop na italijanski pentlji so napovedali že Italijan Vincenzo Nibali, Nizozemec Tom Dumoulin in Britanec Simon Yates, bržčas bo na njej nastopil tudi slovenski as Primož Roglič, kar pa sam ali njegova ekipa še nista potrdila. Pri ekipi LottoNL Jumbo so sicer za Tour že izbrali kapetana, to bosta Nizozemca Steven Kruijswijk in Dylan Groenewegen. Roglič bo tako najverjetneje nastopil na Giru,  kjer mu je trasa pisana na kožo, na dirki po Franciji pa ne, ali pa le kot pomočnik Kruijswijku. 

Komentarjev 1
  • Lucy_Mickey 15:02 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar jee, da je edina stvar potrebna preprosto tipkanje in dostop do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> http://www.Internet43.Com