Šport
4244 ogledov

Predrzni tat sredi belega dne okradel Rogličevo ekipo

primož roglič Epa
Kolesarska ekipa Jumbo-Visma, katere član je Primož Roglič, je bila tarča tatvine.

Neznani storilec je pred začetkom tretje etape na dirki kriterij Dauphine izpeljal drzen podvig. Rogličevi ekipi Jumbo-Visma je s strehe avtomobila odtujil Bianchijevo kolo modre barve, ki pripada Lennardu Hofstedeju.

Motivi za krajo so za zdaj uganka. Dejstvo je, da je tekmovalno kolo zelo težko prodati, ob tem pa se poraja vprašanje, ali si je želel nepridiprav morda pobliže ogledati kolo, s kakršnim je na nedavno končanem Giru blestel tudi najboljši slovenski kolesar.

V ekipi niso prepričani, ali je šlo za oportunistično krajo ali dobro načrtovano dejanje, menijo pa, da si je tat pred tem bržkone natančno ogledal, kako kolo sneti z avtomobila.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Do kraje rezervnega kolesa je prišlo približno 90 minut pred začetkom 177-kilometrske etape, tat pa naj bi ga članu ekipe izmaknil takorekoč izpred nosa.

Mehanik se je namreč ravno sprehodil do drugega ekipnega avtomobila, ko pa se je ozrl nazaj, kolesa ni bilo več.

"Tega res nismo pričakovali. Sumimo, da je gledal, kako smo kolo sneli z avtomobila. Očitno je vedel, kako to narediti," je povedal športni direktor Frans Maassen.

Kraje profesionalnih koles so sicer redke, sodeč po preteklih izkušnjah pa ni izključeno, da se bo kolo že v kratkem spet pojavilo.

"Pred časom so nam ga ukradli v Luksembugu. To so izjemna kolesa. Tatu se je očitno posvetilo, da z njim ne more narediti prav veliko, zato ga je pustil nekje na javnem mestu. Dan kasneje smo ga dobili nazaj," je povedal Maassen.

Dirka kriterij Dauphine je terjala tudi veliko žrtev. V padcu na treningu se je hudo poškodoval britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome, ki zaradi poškodb ne bo mogel nastopiti na dirki po Franciji. Po zadnjih podatkih je Froome še vedno na intenzivni negi.

chris froome Utrpel več zlomov Šport Froome v zid pri 60 km/h, to je počel tik pred nesrečo
Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice