Šport
21351 ogledov

Nibali spet o Rogliču: "To je bilo nesmiselno."

roglič nibali Epa
Najboljši italijanski kolesar se je z mislimi že preselil k dirki po Franciji.

Domači adut Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) na 102. izvedbi dirke Giro d'Italia ni mogel preprečiti zmage Ekvaorca Richarda Carapaza (Movistar Team), ki se je po 3547 prevoženih kilometrih polastil prestižnega pokala Trofeo Senza Fine.

Primož Roglič Primož Roglič Šport "Smešno je, da tako razmišljamo"

Na tretjem mestu je dirko po končal Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki je na zadnjem kronometru v Veroni premagal nesporednega tekmeca za stopničke Mikela Lando (Movistar Team) in poskrbel za daleč najboljšo slovensko uvrstitev na tritedenskih dirkah.

Roglič je pred začetkom dirke velja za enega od glavnih favoritov za zmago, a mu okoliščine niso šle na roko. Padec in posledična poškodba, ki se ni zacelila vse do poslednje ciljne črte, želodčne težave in nekonkurenčna ekipa, v kateri ni imel pravega pomagača, so ga na koncu bržkone stali zgodovinske zmage, a tudi tretje mesto je vsekakor gromozanski uspeh.

"Zelo lepo je stati na odru. Predvsem se v tem trenutku ne počutim najbolj zdrav in v redu. Zagotovo se bom zavedal vseh teh dosežkov kasneje. V tem trenutku sem zelo vesel in ponosen," je po dirki povedal Slovenec.

Primož Roglič Zagorje ob Savi Sprejem za junaka Šport Zagorje v znamenju "rožnatega" Rogliča

Roglič je bil v peteklih tednih tudi tarča verbalnega napada s strani Nibalija. Polemika se je razplamtela ob koncu 12. etape, po kateri se je kolesar Bahrain-Meride spravil na našega kolesarja. "Vsi smo garali, razen Rogliča. Jaz sem garal, Simon Yates se je menjaval v ospredju, vsi smo garali, razen njega," je bil besen Nibali. Dan kasneje je šel še korak dlje in konkurentu sporočil: "Če mi želi slediti tudi v mojo hišo in narediti fotografijo z mano, mu lahko pokažem tudi svoje lovorike. S takšno vožnjo je bo osvojil Gira."

Nibalijeve besede so bile medijsko zelo odmevne, vendar se Roglič ni želel odzvati. "Tukaj sem, da dirkam, ne pa da komentiram izjave drugih," je dejal. Kolesarja naj bi kasneje sicer zakopala bojno sekiro.

Primož Roglič Giro Komentar Šport Italijani in lastna ekipa so metali polena, Roglič pa bo zdaj le še močnejši

Napete strasti so se očitno res pomirile, saj se je Nibali po koncu dirke oddaljil od polemike in za vse, kar je v resnici zakuhal sam, okrivil medije. "To je bila brezpredmetna in nesmiselna polemika, ki ste jo ustvarili vi. Kar sem izjavil, je bila zgolj posledica jeze po etapi, ki se je zame slabo končala," je povedal.

Nibali nas očitno želi prepričati, da so bile njegove besede izrečene v žaru borbe, a je ob tem očitno pozabil, da je Rogliča kritiziral po dveh etapah (!), nato pa je napadel še ekipo Jumbo-Visma, kateri je očital, da do njega goji stare zamere. 

Zanimivo je tudi, da se Nibali med podelitvijo ni rokoval z Rogličem, s čimer je povedal precej več kot z besedami.

primož roglič Neizogibno Šport Rogliča soočili z Nibalijevo obtožbo, odgovor bi težko bil boljši

Roglič in Nibali sta v 13. etapi preveč pozornosti namenila eden drugemu, s tem pa Carapazu omogočila, da je znižal zaostanek in nato v naslednji etapi oblekel rožnato majico. Te do konca ni več izpustil iz rok.

"Ničesar ne obžalujem, čeprav nekateri pravijo, da smo naredili napako. V 14. etapi je bil nato zelo močan. Napadel je in pridobil veliko časa. Poskušali smo ga loviti, a na koncu so noge bile, kakršne so bile. Ni obžalovanj, ker sem dirkal po najboljših močeh," je sklenil Italijan.

Addy Engels "Če bi imeli ..." Šport Rogličev šef po Giru zadovoljen
Komentarjev 4
  • romzy 22:06 06.junij 2019.

    Ni se rokoval na podelitvi z Rogličem in "makarončkar" naj te bo sram in vse tiste pokale,ki jih imaš doma si nekam vtakni.......

  • Boris 17:02 03.junij 2019.

    Ja ni kaj, poslanstvo novinarjev je nesebično posredovati in reševati spore :)

  • leonardo 16:14 03.junij 2019.

    Res ni šala doseči takšen uspeh. Res ne. Vse čestitke. Njegove komentarje pa raje preberem kot poslušam. Žal mi je, ampak njegovih eeeeee jev na koncu vsake besede res ne prenesem. Če je to njegova govorna napaka se opravičujem, sicer ...prikaži več pa mislim, da je to važnost!