Šport
1411 ogledov

Roglič v boju za stopničke in tretjo etapo le z enim resnim konkurentom

Primož Roglič Epa
Boj za letošnjo rožnato majico se bo končal s kronometrom v Veroni. Naš Primož Roglič (Jumbo Visma) skupaj z Victorjem Campenaertsom (Lotto Soudal) velja za prvega favorita etape, obenem pa se bori tudi za stopničke v skupnem seštevku z Mikelom Lando (Movistar), za katerim zaostaja za 23 sekund.

Današnji zaključni kronometer letošnje Dirke po Italiji se bo začel ob 13:45, ko se bo s startne rampe pognal Japonec Sho Hatsuyama (Nippo Vini Fantini)

Giro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

17 kilometrov dolg kronometer se bo začel v Veroni, nas popeljal ven iz mesta ter nato spet nazaj, kjer se bo zaključil pred legendarnim rimskim amfiteatrom, medtem ko bodo kolesarji vmes prečkali 4,5 kilometrov dolg vzpon Via Torricelle s povprečnim naklonom 4,6 %.  Vmesno merjenje časa bo po 9,5 km dirke na vrhu vzpona.

Giro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V podobnem stilu sta se zaključili že Dirki po Italiji leta 1984 in 2010, ko sta rožnato majico osvojila domačina Francesco Moser in Ivan Basso, a zdi se malo verjetno, da lahko njun uspeh ponovi Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) ki za vodilnim Richardom Carapazom (Movistar) zaostaja kar za 1:54, kar bo "Morski pes iz Messine" težko nadoknadil na le 17 km dolgem kronometru, kljub temu, da velja za dosti boljšega kronometrista.

Primož Roglič Zadnja etapa Šport Primož Roglič tik pred zgodovinskim dosežkom

Za prvega favorita današnjega kronometra pa velja naš Primož Roglič (Jumbo Visma), ki je bil razred zase že na podobnem, a dvakrat krajšem uvodnem kronometru v Bologni na prvi dan dirke. Toda etapa je bila krajša in se je zaključila s strmim vzponom, medtem ko nas danes čaka še spust nazaj v Verono.

Primož Roglič Giro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Da je razred zase v vožnji na čas na vsakem terenu pa je Roglič nato znova dokazal v San Marinu, ko je dobil še svojo drugo etapo. Kot edini pravi konkurent tako deluje le Victor Campanaerts, ki je bil na zadnjem kronometru enakovreden Rogliču, a je nato zaradi težav z menjavo kolesa zaostal za našim herojem.

primož roglič Dobil še kazen Šport Takšne so zdaj Rogličeve možnosti

Spletna stran Cyclingstage je tako pred zadnjo etapo letošnje dirke tri zvezdice za favorita etape dodelila le Rogliču in Campanaertsu, medtem ko sta dve dobila Chad Haga (Sunweb) in Bob Jungels (Deceuninck Quick Step) po eno pa Vincenzo Nibali in Simon Yates (Mitchelton Scott).

Čas starta pomembnejših kolesarjev:
14:15 Victor Campenaerts
14:22 Chad Haga
14:23 Jos van Emden
15:34 Bob Jungels
16:19 Ilnur Zakarin
16:22 Pavel Sivakov
16:25 Simon Yates
16:28 Rafał Majka
16:31 Miguel Ángel López
16:34 Bauke Mollema
16:37 Primoz Roglič
16:40 Mikel Landa
16:43 Vincenzo Nibali
16:46 Richard Carapaz

Miguel Angel Lopez Video Šport Slovenski navijač podrl enega od favoritov, ta mu je podelil zaušnico primož roglič 20. etapa: Šport Roglič izgubil, po etapi pa dobil še kazen
Komentarjev 1
Sorodne novice