Šport
6090 ogledov

Slovenski navijač podrl enega od favoritov, ta mu je podelil zaušnico

Miguel Angel Lopez
Slovenski navijači so se večinoma izkazali, a ...

Slovenski navijači so množično prišli na predzadnjo etapo dirke po Italiji in bučno podprli Primoža Rogliča. Ta je bil v zadnjih dneh navdušen nad podporo rojakov, večkrat se jim je tudi zahvalil in jih pohvalil v pogovorih z mediji. "Dajejo mi dodatno moč," je tako izjavljal.

Tudi organizatorji so bili zadovoljni s slovenskim obiskom, nekoliko manj pa bodo s potezami navijačev na tokratni etapi. Najprej je Zasavec dovolil nedovoljeno pomoč, na predzadnjem vzponu sta ga v breg potiskala dva navijača, na zadnjem klancu pa je privrženec kolesarstva, oblečen v slovenske športne barve in odet v slovensko zastavo, na tla zbil Miguela Angela Lopeza, ki je vozil tik za Rogličem. 

primož roglič Dobil še kazen Šport Takšne so zdaj Rogličeve možnosti

"V Lopeza se je zaletel eden od Rogličevih navijačev, ki je tekel ob njem, nato pa se je zaletel v drugega navijača in ga je odbilo v kolesarja," je zaplet, ki je Kolumbijca stal dobre uvrstitve in kar precejšnjega zaostanka, pojasnil direktor dirke. "Ne bomo ga kaznovali, potrebno ga je razumeti," je ob zaušnici, ki jo je navijaču prilepil Kolumbijec, še dodal Mauro Vegni.

Lopez je v skupnem seštevku obdržal majico za najboljšega mladega kolesarja, skupno je šesti, za Richardom Carapazom zaostaja sedem minut in 18 sekund. Kolumbijec je najverjetneje zaradi padca ostal brez možnosti, da se v skupni razvrstitvi prebije pred petega Baukeja Mollemo.

Prireditelji italijanske pentlje so Rogliču zavoljo potiskanja sicer prisodili kazen desetih sekund, tako da si je Zasavec še poslabšal izhodiščni položaj pred nedeljskim kronometrom v Veroni.

 

 

Komentarjev 2
  • kmetek 18:54 01.junij 2019.

    Policija nič ne kaznuje to?

Sorodne novice