Šport
2887 ogledov

'Rogla' ob koncu klanca dvakrat napadel tekmece

Primož Roglič
Primož Roglič je poskušal pridobiti nekaj časa.

Pred 19. etapo Gira je Primož Roglič na tretjem mestu skupnega seštevka za drugouvrščenim Vincenzom Nibalijem zaostajal 22 sekund, za vodilnim Richardom Carapazom pa dve minuti in 16 sekund. Tudi tokrat se je pričakoval boj omenjene trojice na zadnjem klancu do San Martina di Castrozze, ki so ga dobro zasedli tudi številni slovenski navijači.

V ospredju se je Esteban Chaves dva kilometra pred ciljem otresel maloštevilčnih spremljevalcev, skupina ubežnikov se je skrčila na četverico kolesarjev, in prišel do etapne zmage. Kolumbijec, ki se v tej sezoni vrača po zdravstvenih težavah, je tako po drugem mestu v predhodni etapi prišel še do prvega. Drugo mesto je na 151 km dolgi gorski etapi zasedel Italijan Andrea Vendrame, tretje pa Portugalec Amaro Antunes. Vendrame je imel v zadnjih dveh kilometrih dvakrat težave z verigo, a je vseeno na vso moč pritiskal na pedala in je povsem izmučen obležal za ciljno črto. Zaostal je 10 sekund.

"Neverjetno, res nimam besed. Garal sem, družina mi je stala ob strani, ekipa in prijatelji prav tako. Nikoli se nisem vdal. Današnji vzpon je dal odgovor na to. Večkrat sem napadel in za seboj pustil vse. Enako je v življenju. Moraš napadati do ciljne črte, saj ne veš, kako blizu si, dokler nisi čez njo. Res sem zelo vesel. Vsi smo jokali," je bil presrečen Chaves.

Med favoriti je kot prvi napadel Miguel Angel Lopez, ki se je odlepil od tekmecev. Za njim so kolesarili Carapaz, Nibali, Roglič, Mikel Landa in Rafal Majka, ki so najverjetneje ocenili, da kolesar Astane ne predstavlja večje nevarnosti za skupno razvrstitev. Roglič je poizkusil z napadom pred zaključkom etape, a ga je pokril Nibali. 

Lopez je za Chavesom zaostal za 5:45, Roglič (6:29) pa je tik pred ciljem še enkrat poskusil z napadom, a mu ni uspelo. Takoj za njim ciljno črto namreč prečkali tudi ostali favoriti.

Iz dneva v dan bolj izmučeni Jan Polanc (UAE Emirates) je bil danes 35., za Chavesom je zaostal 7:36 minute. Grega Bole (Bahrain-Merida) je bil 88., 18:30 minute počasneje od zmagovalca. Skupno je Polanc zadržal 11. mesto, Bole je 108.

Sobotna etapa bo še bolj zahtevna. Začela se bo v Feltreju in se po 194 kilometrih končala z vzponom na Monte Aveno. Še pred tem kolesarje čakajo trije vzponi, skupno pa bomo morali premagati 78 kilometrov vožnje navkreber. Tam bo imel Roglič še številčnejšo podporo, saj je občina Zagorje organizirala dva avtobusa za navijače iz Zasavja.

V nedeljo kolesarsko karavano v Veroni čaka še 17 km dolga vožnja na čas.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice