Šport > Košarka
14476 ogledov

Roglič prepuščen samemu sebi

primož roglič
Slovenski kolesar bo moral stvari vzeti v svoje roke, če želi upati na zmago na dirki po Italiji.

Do konca 102. kolesarskega dirke po Italiji so samo še tri etape. Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki ima v skupnem seštevku dve minuti in 16 sekund zaostanka za vodilnim Richardom Carapazom (Movistar) oziroma 22 sekund za drugim Vincenzom Nibalijem (Bahrain-Merida), bo prvi favorit na zaključnem kronometru v Veroni, pred tem pa ga čakata še dve gorski preizkušnji.

Primož Roglič Zdravstveno stanje Šport Primož Roglič: "Upam, da si telo opomore"

Zaostanka za aktualnim nosilcem rožnate majice Carapazom ne bo mogel izničiti na 17-kilometrskem kronometru, so prepričani v Rogličevi ekipi, zato se bo moral vodilnemu mestu približati v gorah.

Kolesarje v petek in soboto čakata dve gorski etapi, dolgi 151 oziroma 194 kilometrov, nedeljska bitka s časom (17 km) pa bo podala končni odgovor o vrstnem redu na italijanski pentlji.

Kolo Primoža Rogliča Mehanični doping? Šport Razrešen primer Rogličevega "sumljivo izginulega" kolesa

Roglič je od zmage na uvodnem kronometru v Bologni veljal za velikega favorita, a se je v nadaljevanju dirke srečeval tako z mehanskimi kot zdravstvenimi težavami, kar je otežilo njegova prizadevanja za zgodovinsko prvo slovensko zmago na Giru.

Ob vsej smoli gre velik del odgovornosti za Rogličev položaj pripisati njegovi ekipi, ki dela smešne napake in ni konkurenčna bolje organiziranim kolektivom, premalo pa je tudi pomoči s strani ekipnih kolegov. V takšnih okoliščinah je pač težko zmagovati, toda Roglič ne meče puške v koruzo.

Primož Roglič Ni predaje Šport Tak načrt ima nesrečni Roglič za nadaljevanje Gira

V ekipi Jumbo-Visma še vedno verjamejo v uspeh slovenskega kolesarja, a le v primeru, da se bo v gorskih etapah približal Nibaliju in Carapazu. "Seveda bi si želeli tvegati in napasti na zmago. Tega si želi tudi Primož, če bodo noge zdržale. Če bo imel občutek, da se približuje meji, potem bo vozil tako, da bo rešil stopničke," je povedal športni direktor ekipe Addy Engels.

"Primož si želi zmage. Naše želje tukaj niso pomembne, vse je odvisno od njega in njegove vožnje. Pred kronometrom v Veroni bo moral nadoknaditi del zaostanka. Dve minuti in 16 sekund je preveč za 17 kilometrov. Če bodo noge zdržale, lahko poskusi na eni od zadnjih dveh etap. Seveda mu mora nekdo tudi pomagati," je dodal Engels.

Jumbo-Visma je še pred začetkom dirke izgubila veterana Robert Gesinka, po sedmih etapah pa se je od Gira poslovil še Laurens de Plus. Engels se zaveda, da bo zdesetkano moštvo težko konkuriralo Movistaju, zato vse upe polaga na Rogliča. "Na voljo imamo manj ljudi kot denimo Movistar. Primožu moramo pripraviti najboljše možno izhodišče pred finalom, potem bo vse odvisno od njegovih nog. Še vedno je motiviran in ima iskro v očeh," je sklenil Engels.

Roglič je bil po 18. etapi zelo redkobeseden. "Prihajajoči dnevi bodo težji, kot je bil današnji. Počutim se bolje. Težave z želodcem so izginile. Še vedno čutim posledice padca, vendar se ne bom predal. Boril sem bom do konca. V zadnjih etapah bom dal vse od sebe," je obljubil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.