Šport
10594 ogledov

Ne boste verjeli, kdo je v cilju pričakal Primoža Rogliča!

Primož Roglič
Primož Roglič si bo 18. etapo Dirke po Italiji zapomnil po dobrem. Zadržal je izjemno tretje mesto v skupnem seštevku, obenem pa ga je v cilju pričakala prav posebna oseba.

Pretežno ravninska 18. etapa Dirke po Italiji je postregla z zanimivim bojem za etapno zmago, kjer je vse sprinterje za nekaj centimetrov ugnal ubežnik Damiano Cima (Nippo Vini Fantini), ter borbo za ciklamno majico za najboljšega sprinterja med Pascalom Ackermannom (Bora Hansgrohe) in Arnaudom Demareom (FDJ), medtem ko na skupni seštevek ni imela velikega vpliva.

Primož roglič Giro, 18 etapa Šport Favoriti "slovenske" etape so se pošteno ušteli

Vsi favoriti so v cilj prišli v času zmagovalca etape ter tako ohranili svoja mesta in zaostanke. Naš Primož Roglič (Jumbo-Visma) tako še dalje drži izjemno tretje mesto v skupnem seštevku. Za vodilnim Richardom Carapazom (Movistar) pred odločilnimi tremi etapami zaostaja za 2:16, medtem ko mu njegov veliki rival Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) beži za 22 sekund.

Pred zadnjimi tremi etapami pa je naš kolesarski as prejel dodatno dozo motivacije, saj smo 18. etapo Dirke po Italiji zaradi bučne podpore slovenskih navijačev lahko poimenovali kar "slovenska etapa". Rogliča je namreč spremljalo ogromno slovenskih ljubiteljev kolesarstva, ki navdušeno spremljajo, kako Zasavec premika meje slovenskega kolesarstva.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Med številnimi slovenskimi navijači, ki so zagotovo Rogliču vlili novih moči za poslednje tri etape, pa je bila prav posebna oseba. Primoža je namreč v cilju pričakal njegov nekdanji sotekmovalec in legendarni smučarski letalec Robert Kranjec, ki je Rogličev zelo dober prijatelj ter velik navijač.

Primož Roglič Ni predaje Šport Tak načrt ima nesrečni Roglič za nadaljevanje Gira slovenski navijači Giro Slovenski klanec Šport Roglič: Ob zvokih Golice in zastavah je vse lažje
Komentarjev 2
Sorodne novice