Šport
971 ogledov

Primož Roglič: "Upam, da si telo opomore"

Primož Roglič
Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) tudi po 18., ravninski etapi dirke po Italiji ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku Gira.

Po osemnajsti etapi italijanske pentlje pričakovano ni prišlo do sprememb na vrhu v skupni razvrstitvi. Richard Carapaz (Movistar) je ohranil 1:54 minute pred Vincenzom Nibalijem (Bahrain Merida) in 2:16 minute pred Primožem Rogličem, ki je današnjo etapo končal na 35. mestu, v času zmagovalca etape.

Primož roglič Giro, 18 etapa Šport Favoriti "slovenske" etape so se pošteno ušteli

"Bil je kar precej neugoden start, prvo uro je šlo precej hitro, je bilo kar težko. Potem je ušel beg in je bilo bolj mirno do konca. Treba je ostajati maksimalno zbran cel dan, ne pustit nič naključju v zadnjih kilometrih in biti spredaj," je na cilju slovenskim medijem razložil Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Veseli ga predvsem, da je po dveh težkih etapah danes manj trpel, saj so večino dela opravljale ekipe, ki so imele interes v zaključku v Santa Marii di Sali."Sigurno ni bilo težko, kot bo v naslednjih dneh. Upam, da si telo opomore, dali bomo vse od sebe," je kratko dejal Roglič in o zdravstvenih težavah dodal: "Počutim se bolj zdravo. Nimam več trebušnih težav. Od padca sem cel moder. Se ne damo. Dokler smo tu, se bomo borili."

Primož Roglič Ni predaje Šport Tak načrt ima nesrečni Roglič za nadaljevanje Gira

Do konca Gira so še tri etape. Petkova in sobotna bosta gorski, v nedeljo sledi še kronometer v Veroni, ki bo dal zadnje odgovore o končnem vrstnem redu.

slovenski navijači Giro Slovenski klanec Šport Roglič: Ob zvokih Golice in zastavah je vse lažje
Komentarjev 1
  • marsal 21:01 30.maj 2019.

    s svojim razlaganjem težav , žal pripravlja teren za morebitno naše razočaranje ob neosvojitvi Gira

Sorodne novice