Šport
2772 ogledov

Pred odločitvijo: "Mislim, da je to dober znak za Primoža"

Danes bi že lahko padla odločitev o skupnem zmagovalcu tokratne dirke po Italiji.

Primož Roglič je v zaključku 19. etape dvakrat poizkusil z napadom na največje tekmece v skupni razvrstitvi, a mu proti Richardu Carapazu in Vincenzu Nibaliju ni uspelo pridobiti nobene sekunde. Ekvadorec ima pred predzadnjo etapo tako še vedno 2:16 prednosti pred slovenskim kolesarjem, Italijan pa 22.

Zasavec se je po koncu etape hitro želel spustiti 14 kilometrov v dolino in se čim hitrje začeti pripravljati na najbrž odločilno etapo, a je bilo njegovo kolo znova izbrano za pregled, enako pa se je zgodilo tudi Nibaliju in Mikelu Landi. Slednji za Rogličem v skupnem seštevku zaostaja za 47 sekund, skupno peti Bauke Mollema pa že skoraj dve minuti. 

Primož Roglič, Richard Carapaz Ključen dan Šport Bole razkril taktiko Nibalija, Roglič pričakuje velike zaostanke

"Nikogar se mi ni uspelo otresti, a bo treba še pogledati, če je imel kdo od fantov težave, da mi je sledil. Bilo je kar v redu. Še vedno imam nekaj bolečin v prsih po padcu, kar je malce moteče," je po etapi, ko je čakal na svoje kolo, dejal Roglič. Nato je pred spustom v dolino spregovoril še o sobotni etapi: "To bo odločilna etapa in pričakujem velike, velike razlike."

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Bolj zgovoren je bil športni direktor ekipe Jumbo-Visma Addy Engels. "Mislim, da je bil to dober znak. To, da je Primož napadel. Če si povsem na meji, ti takšne reči ne uspevajo," je bil pozitivno nastrojen Engels, čeprav si Roglič ni prikolesaril razlike. Nibali in Carapaz sta se namreč po napadu hitro pripeljala v zaveterje Slovenca.

Primož Roglič Giro Šport 'Rogla' ob koncu klanca dvakrat napadel tekmece

"Dobro je, da ima še vedno dobre noge. Seveda jih bo potreboval tudi za gorsko etapo in nedeljski kronometer, a to je dober obet. Klanec ni bil primeren za delanje razlike, precej lažje je bilo ostati za zadnjim kolesom tekmeca. Chaves je tako moral napasti kar nekajkrat, zasledovalcem pa je pobegnil šele na nekoliko bolj strmih zavojih. Za Primoža so ti ovinki prišli nekoliko prezgodaj, Nibali je imel s sabo še dva pomočnika, Carapaz enako. Karateristika klanca je povzročila, da so do cilja vozili skupaj," je petkove zaključne boje še ocenil Engels.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič bo moral danes odščipniti nekaj časa predvsem Carapazu, če želi z nedeljskim kronometrom poseči tudi po skupni zmagi na Giru. "Težko rečem, kaj se bo zgodilo. Glede na razlike v skupnem seštevku, je vprašanje, če bo samo zadnji vzpon prinesel dovolj velike razlike. Tako bi lahko že prej prišlo do presenetljivo dolgih napadov," je razmišljal športni direktor nizozemskega moštva.

Primož Roglič Šport Roglič dobil še en znamenit obisk

"Zagotovo se bo boril do konca, da bi prišel do čim boljšega rezultata. To pomeni, da bi odščipnil nekaj časa. Kar je pokazal danes, je izgledalo dobro, a o vsem odloča sam. Potreboval bo močne noge. Gre za skoraj 200 kilometrov dolgo etapo, ki bo sigurno odločilna," je sklenil Engels.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož Roglič Ganjen Šport Rogličevo sporočilo Sloveniji: "Ponosen sem ..."
Komentarjev 1
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 09:44 01.junij 2019.

    samo ne iti na vse ali nič, ker je tudi 3. mesto na Giru fantastičen uspeh.......imel je veliko smole 2x padel in za povrhu še čakal, na kolo predolgp zaradi scanja vodstva ekipe....Roglič ni nič naredil narobe.....