Šport
4960 ogledov

Bole razkril taktiko Nibalija, Roglič pričakuje velike zaostanke

Primož Roglič, Richard Carapaz Epa Richard Carapaz (sredina).
Naporen dan pred najboljšimi kolesarji Gira.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je ob koncu 19. etape z dvema napadoma preizkusil moč tekmecev, ki pa za Zasavcem niso zaostali.

Devetindvajsetletni zvezdnik Jumbo-Visme se je takoj po koncu etape spustil v dolino, izjav slovenskim medijem ni dal. Za klubsko spletno stran pa je povedal: "Mislim, da je bilo OK. Imam bolečine v prsih po padcu, kar je neprijetno. Z napadom nisem pustil za seboj nikogar. Jutrišnja etapa bo ključna. Pričakujem velike, velike zaostanke."

Od trojice slovenskih kolesarjev na dirki po Italiji, Jan Polanc je oblekel rožnato majico, trenutno pa je 11. v skupni razvrstitvi, je Grega Bole najmanj izpostavljen, a je svoje delo na Giru do zdaj opravil z odliko. Svojega kapetana Vincenza Nibalija je varoval težav v uvodnih bolj ravninskih etapah, pred odločilnima dnevoma Gira pa o zvezdniku Bahrain-Meride pravi, da bo bržčas napadel rožnato majico.

Primož Roglič Šport Roglič dobil še en znamenit obisk

Nibali po 19 etapah v skupnem seštevku zaostaja 1:54 minute za Ekvadorcem Richardom Carapazom, pred Rogličem ima 22 sekund prednosti. Sobotna etapa bo zelo zahtevna, z 78 kilometri vzpenjanja, v nedeljo pa se bo Giro končal s kronometrom v Veroni. Bole je po današnji etapi slovenskim medijem dejal, da bo po njegovem mnenju v soboto morski pes iz Messine poskušal narediti razliko.

"Vincenzo je zelo izkušen kolesar. Vemo, da je dobil dva Gira na koncu, v zadnjem tednu. Tudi sam se dobro počuti, je sproščen miren, ne čuti pritiska. Mislim, da bo poskusil. Ne vem, kdaj bo napadel. Nismo se še pogovarjali, to se bomo jutri zjutraj," meni Gorenjec.

Primož Roglič Giro Šport 'Rogla' ob koncu klanca dvakrat napadel tekmece

"Z moje strani je delo opravljeno. Jutri neke pomoči od mene ne bo. Na prvi klanec se bo šlo na nož. Danes etapa ni bila težka. Na zadnji vzpon sem šel počasi in sem zato zdaj malo bolj svež. Prave svežine pa seveda ni, utrujenost je prisotna," je dodal Bole.

Na današnjem zaključnem vzponu v San Martino di Castrozzo je lahko užival ob številnih slovenskih zastavah in navijačih ob progi ter na kolesih. "Vsa čast navijačem, vsem, ki so prišli. Cel klanec je bil v slovenskih zastavah, ni bilo občutka, da si na Giru," je z nasmeškom dejal Bole.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice