Šport
2602 ogledov

Rogličev športni direktor se odzval na najnovejšo Primoževo kazen

Primož Roglič
Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tik pred tem, da konča na stopničkah letošnjega Gira.

Primož Roglič mora na nedeljskem 17 km dolgem kronometru nadoknaditi 23 sekund zaostanka za Špancem Mikelom Lando (Movistar), ki zaenkrat drži tretje mesto v skupnem seštevku letošnje Dirke po Italiji.

primož roglič 20. etapa: Šport Roglič izgubil, po etapi pa dobil še kazen

Zaostanek za Lando je takoj po 20. etapi sicer znašal le 13 sekund, a je naš kolesar dobil 10 sekund kazenskega pribitka, ker je bil tekom zadnjega vzpona deležen pomoči navijačev, ki so ga potiskali na klanec.

Primož se ni želel spuščati v debato o 10-sekundni kazni, je pa zato svoje mnenje podal njegov športni direktor Addy Engels, ki je mnenja, da je bila kazen upravičena in jo bodo zato mirno sprejeli:

"Incidenta sicer nisem videl, toda prejeli smo klic predsednika žirije dirke, ki nam je pojasnil kazen. Če je bilo res tako očitno na televiziji, potem popolnoma razumemo odločitev in bomo mirno sprejeli kazen. Je sicer s***je, toda pravilna odločitev."

Addy Engels | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Prav je, da navijači navijajo in so polni entuziazma, toda prosim ne dotikajte se kolesarjev," je navijačem še sporočil Engels, ki je poleg Rogličevega incidenta apeliral še na dogodek, ko je eden izmed slovenskih navijačev s kolesa podrl Miguela Angela Lopeza.

Miguel Angel Lopez Video Šport Slovenski navijač podrl enega od favoritov, ta mu je podelil zaušnico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice