Šport
5032 ogledov

Froome v zid pri 60 km/h, to je počel tik pred nesrečo

chris froome
Chris Froome se je z zlomljeno stegnenico poslovil od dirke po Franciji. Sanje o rekordni peti zmagi so s tem splavale po vodi.

Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji Chris Froome se je poškodoval na treningu pred četrto etapo na dirki kriterij Dauphine, s katero se je želel optimalno pripraviti na vrhunec kolesarske sezone - sloviti Tour de France.

Velik šok Šport Froome treščil v steno, na Touru ga ne bo: "Nesreča je resna."

Načrti so se mu porušili s padcem pri veliki hitrosti, v katerem je po še vedno neuradnih informacijah utrpel zlom stegnenice, poškodoval pa naj bi si tudi medenico.

chris froome | Avtor: Epa Epa
Usoda britanskega zvezdnika, ki so ga v bolnišnico prepeljali s helikopterjem, je nekaj časa visela v zraku. Takol je bilo jasno, da dirke kriterij Dauphine ne bo mogel nadaljevati, vendar so se v ekipi Ineos vseeno nadejali, da bi morda lahko okreval do začetka Toura (6. julija).

Veliko zadovoljstvo, ki ga je še pred današnjo četrto etapo izžareval športni direktor Sir Dave Brailsford, se je pozno popoldne sprevrglo v veliko žalost in razočaranje.

Postalo je namreč jasno, da Froome v Franciji ne bo mogel nastopiti.

Prve informacije o nesreči so bile precej skope. Da se je padec zgodil prvi veliki hitrosti in da je nastop na dirki po Franciji močno ogrožen, sta bili edini potrjeni dejstvi. Kmalu zatem je pred novinarje stopil Brailsford in razkril, kaj je botrovalo temu, da je Froome izgubil ravnotežje in se zaletel v zid.

Brisal si je nos

"Nesreča je bila precej huda. Zgodilo se je na vznožju spusta. Danes je bilo zelo vetrovno. Za trenutek je umaknil roko s krmila, da bi si obrisal nos, veter pa mu je pobral sprednje kolo. V zid se je zaletel s približno 60 km/h. Utrpel je grd zlom. Očitno gre za zlom stegnenice, vendar še nimamo uradnega potrdila," je pojasnil.

"Na srečo je bilo v bližini reševalno vozilo, tako da so ga lahko hitro oskrbeli. Imeli smo veliko srečo. Zahvaljujem se reševalcem. Njegovo zdravje je naša prioriteta in poskrbeti moramo, da bo dobil najboljšo zdravniško oskrbo. Z mislimi smo pri njegovi družini. Zagotoviti moramo, da bo z njimi vse v redu, nato pa se bomo osredotočili na dirkanje in prihajajoče dirke," je dodal šef moštva.

Froome bi na Touru (6.- 26. julij) napadal že rekordno peto zmago, kar je doslej uspelo le štirim kolesarjem. Kar sedem zmag je sicer na francoski pentlji nanizal Lance Armstrong, a so mu dosežke razveljavili zaradi uporabe prepovedanih poživil.

Chris Froome si je pri grozljivem padcu zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber, so naknadno sporočili iz njegove ekipe Ineos. 

Komentarjev 1
  • Avatar Oksintarra
    Oksintarra 01:05 13.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com