Šport
1764 ogledov

Froome treščil v steno, na Touru ga ne bo: "Nesreča je resna."

chris froome Epa
Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji je padel na uverturi v vrhunec kolesarske sezone.

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome je na treningu pred današnjo vožnjo na čas na dirki kriterij Dauphine padel. Člana ekipe Ineos so odpeljali v bolnišnico na zdravniške preglede. 

Froome je bil po treh etapah na osmem mestu v skupni razvrstitvi. Dirke ne bo mogel nadaljeval.

Po neuradnih informacijah naj bi Britanec utrpel zlom medenice, sumijo tudi na zlom stegnenice. Ineos bo več razkril po zdravniških pregledih. Do padca je prišlo ob koncu današnje trase v okolici Roanna.

Froome je na osemdnevni dirki, ki služi kot uvod pred vrhuncem sezone, pilil formo za julijsko dirko po Franciji.

V petih od zadnjih sedmih sezon je zmagovalec dirke kriterij Dauphine osvojil tudi Tour. Britancu je to uspelo trikrat, po enkrat pa sta slavila njegova rojaka Bradley Wiggins (2012) in Geraint Thomas (2018).

 | Avtor: Epa Epa

Aktualni zmagovalec dirke po Franciji Thomas je leta 2013 utrpel utrpel zlom medenice na prvi etapi Toura, a je kljub poškodbi stisnil zobe in takrat Froomu, sicer štirikratnemu zmagovalcu (2013, 2015, 2016, 2017) pomagal do njegove prve skupne zmage.

"Če bi do zloma prišlo malo nižje, ne bi mogel sedeti na kolesu. Malo višje bi tvegal poškodbo hrbtenice," so o Thomasovi sreči v nesreči takrat poročali britanski mediji.

Froome očitno ne bo imel te sreče. Kot je za belgijske medije povedal športni direktor ekipe Ineos Sir Dave Brailsford, je njegov nastop na Touru tako rekoč že izključen. "Padel je med spustom z veliko hitrostjo. Zaletel se je v steno. Rešilec je bil takoj na kraju nesreče, tako da so ga hitro oskrbeli. Zdaj čakamo na helikopter. Nesreča je resna. Jasno je, da ga v Franciji ne bo. Trajalo bo kar nekaj časa, preden bo spet lahko tekmoval," je v prvem odzivu dejal Brailsford.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice