Šport
272 ogledov

Rogličev sotekmovalec po kronometru šokiral nasprotnike še v sprintu

Wout Van Aert Reševalni pas/Twitter
Mladi belgijski kolesarski zvezdnik Wout Van Aert (Jumbo-Visma) je ponovno udaril. Po sredinem kronometru, ko je deklasiral vso kolesarsko smetano, je dobil še sprint za zmago pete etape Kriterija Dauphine.

Belgijec Wout Van Aert je trenutno preprosto nezaustavljiv. Nekdanji svetovni prvak v ciklokrosu je po sredinem kronometru dobil še svojo drugo etapo letošnjega Kriterija Dauphine. V peti etapi te dirke po goratem in hribovitem delu Francije, imenovanem Dauphine, je namreč v sprintu glavnine ugnal Sama Bennetta (Bora Hansgrohe) in Juliana Alaphilippa (Deceuninck Quick Step) ter se tako veselil še druge zmage v dveh dneh.

Na 201 kilometer dolgi preizkušnji med Boen-sur-Lignonom in Voironom se je sicer prvi v beg podal Yoann Bagot, kateremu se po nekaj kilometrih priključi Stéphane Rossetto. Trojico današnjih ubežnikov čez nekaj časa zaokroži mojster pobegov, Alessandro De Marchi. Privozijo si prednost štirih minut, nato pa glavnina stvari vzame v svoje roke.

A pri tem se sprinterske ekipe skoraj zakalkulirajo, saj jim uspe De Marchija, ki v zadnjih kilometrih iz obupa poizkusi s solo napadom, ujeti šele znotraj zadnjega kilometra. V istem trenutku se nato za zelo nevaren napad odločita Philippe Gilbert in Edvald Boasson Hagen, ki jima na kratko uspe pobegniti, a sta ujeta 400 metrov pred ciljem. O zmagovalcu tako odloči sprint, kjer glavno vlogo odigra Wout Van Aert.

Vsi favoriti za skupno zmago prispejo v cilj v času zmagovalca, tako da Adam Yates (Mitchelton-Scott) obdrži štiri sekunde prednosti pred rojakom Dylanom Teunsom (Bahrain Merida) in šest pred Američanom Tejayem Van Garderenom (EF Education First). Na skupno peto mesto se prebije današnji zmagovalec, ki zaostaja 20 sekund.

Slovenci tokrat niso bili v ospredju, Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 43. in končal v času zmagovalca, Luka Pibernik (Bahrain Merida) je bil 96. z 48 sekundami zaostanka, Jan Tratnik (Bahrain Merida) pa 118. z 2:04 minute zamude. V skupnem seštevku je najvišje Tratnik 43. (+8:53), Mezgec 92. (+23:28), Pibernik pa 124. (+38:22).

V petkovi šesti etapi bo trasa precej bolj razgibana, ob koncu jih čaka težak vzpon. Skupno bodo med Saint-Vulbasom in Saint-Michel-de-Mauriennom prevozili 229 km.

primož roglič Vedel, kaj dela Šport Predrzni tat sredi belega dne okradel Rogličevo ekipo chris froome Utrpel več zlomov Šport Froome v zid pri 60 km/h, to je počel tik pred nesrečo Velik šok Šport Froome treščil v steno, na Touru ga ne bo: "Nesreča je resna."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice